Blik vanaf de Eikenlaan op paviljoen Molenwijk. De bomen en bosschages op de voorgrond zijn gerooid.
Blik vanaf de Eikenlaan op paviljoen Molenwijk. De bomen en bosschages op de voorgrond zijn gerooid. Foto: Henk van Weert

Heibel over bomenkap Molenwijk

Algemeen

Via een persbericht maakte de Bomen Brigade Boxtel (BBB) zondagavond laat bekend ‘woedend’ te zijn op Patrick van Loosbroek. Hij zou illegaal een rij bomen hebben laten kappen bij paviljoen Molenwijk in het gelijknamige plaatselijke wandelpark. De Boxtelse ondernemer wijst de beschuldigingen van de hand. ,,Klaarblijkelijk is men overstuur omdat de doorlopen procedure niet het door hen gewenste resultaat heeft opgeleverd”, schrijft Van Loosbroek in een reactie via e-mail. 

Jan Juffermans van de BBB meldt dat zijn organisatie protest aantekende tegen de voorgenomen bomenkap. Daarover zou op 8 oktober een hoorzitting plaatsvinden van de gemeentelijke bezwarencommissie. Zaterdag constateerde de brigade wat zij noemt ‘een complete kaalslag’ rond het horecapand aan de oever van het Leijsenven. Zij vindt dat ‘passende maatregelen’ door de gemeente Boxtel noodzakelijk zijn. ,,Een boete voor de verdachte helpt in dit geval niet. Dat wordt op de koop toegenomen. En ook zogenaamd ‘compenseren’ met een paar dunne boompjes, kan de ernst van deze zaak niet meer goedmaken”, aldus de BBB.   

Wie ter plekke gaat kijken, ziet dat op een tip grond aan de Eikenlaan bomen en struiken zijn gerooid. Bovendien herinneren nabij de ingang van de vroegere zaal enkele stronken aan voormalige bomen. Van Loosbroek kocht paviljoen Molenwijk in 2019 en startte eerder dit startte met een grootscheepse verbouwing. Hij zegt de kapvergunning op zak te hebben en ook de bezwaartermijn keurig te hebben afgewacht. Bovendien wijst hij erop dat bij diverse bomen houtrot was geconstateerd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 28 minuten geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 58 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 1 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 3 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 18 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 22 uur geleden