Leerlingen van basisschool De Beemden ontvingen als eersten de oranje fietsvlaggetjes uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker (vierde van links). Geheel rechts schooldirecteur Norbert Klok in gesprek met voorlichtster Lidy Ietswaart van de gemeente.
Leerlingen van basisschool De Beemden ontvingen als eersten de oranje fietsvlaggetjes uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker (vierde van links). Geheel rechts schooldirecteur Norbert Klok in gesprek met voorlichtster Lidy Ietswaart van de gemeente. Foto: Piet van Oers

Terug naar school... in 1992

Algemeen

Brabants Centrum nam haar lezers afgelopen zomervakantie mee terug in de tijd. Foto's uit de laatste twee decennia van de vorige eeuw, gemaakt op diverse scholen en bij uiteenlopende gelegenheden, vormden de leidraad van een duik in het pre-digitale krantenarchief. Vorige week werd de serie afgesloten, maar vandaag kwam toch nog een reactie. 

Bijgaande foto illustreerde een artikel over de oranje fietsvlaggetjes. In oktober 1992 werden de rijwielen van alle Boxtelse basisschoolleerlingen van zo'n vaantje voorzien ten behoeve van de verkeersveiligheid. 

Leerlingen van basisschool De Beemden namens destijds als eersten symbolisch de vaantjes in ontvangst uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker. Dat gebeurde voor het gemeentehuis op de Markt. Remco Stoop herkende zichzelf; hij staat als zesde van links afgebeeld. Voorts meent hij te herkennen: Hilde van der Kallen (tweede van links); Manon van der Linden (midden voor); Roy Wijnakker (zesde van rechts) en Thierry Koningstein (zevende van rechts). 

Wie kan het rijtje completeren? Mail naar: bc@brabantscentrum.nl of plaats een reactie onder het Facebookbericht waarmee dit artikel wordt gedeeld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 3 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 4 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 5 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 19 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 22 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 23 uur geleden