De gemeente Boxtel en waterschap De Dommel geven een vergoeding van maximaal 100 euro aan mensen die een regenton aanschaffen.
De gemeente Boxtel en waterschap De Dommel geven een vergoeding van maximaal 100 euro aan mensen die een regenton aanschaffen. Foto: Henk van Weert

Tot 100 euro vergoeding bij aanschaf Boxtelse regenton

Algemeen

UPDATE - Boxtelaren die bij een plaatselijke ondernemer een regenton kopen, kunnen voortaan rekenen op een bijdrage van de gemeente en waterschap De Dommel. Burgemeester en wethouders besloten vorige week maximaal honderd euro per inwoner beschikbaar te stellen. De actie start op 1 oktober.

Al twee jaar geleden besloot het college om te stimuleren dat inwoners hun hemelwaterafvoeren zoveel mogelijk afkoppelen van de riolering. Regenwater opvangen óf in de tuin laten lopen, helpt in de strijd tegen verdroging als gevolg van klimaatverandering.

Regelmatig kreeg de gemeente nadien verzoeken van inwoners die best iets aan waterbesparing wilden doen. Maar wel zonder hiervoor grote investeringen te hoeven doen of zich aan strikte voorwaarden te moeten houden. Daarom is nu besloten een bedrag van 50 euro uit te keren aan iedere burger die bij een lokale leverancier een regenton aanschaft. Voor regentonnen in de prijsklasse van 50 tot 150 euro betaalt de gemeente de helft van het extra bedrag. Daarmee kunnen Boxtelaren dus maximaal honderd euro vergoed krijgen.

ALLEEN VOOR MENSEN MET EEN TUIN

Alleen mensen met een tuin komen in aanmerking voor de bijdrage. Zij krijgen het geld niet rechtstreeks uitgekeerd, maar kunnen bij de gemeente een voucher aanvragen. Door die te overhandigen aan de winkelier, krijgt de inwoner korting op de aanschafprijs. De gemeente vergoedt de ingenomen vouchers aan de winkelier en heeft daarvoor een bedrag van 112.500 euro beschikbaar. Het waterschap draagt in 2020 ruim 23.000 euro bij aan de regeling en heeft ook voor volgend jaar geld uitgetrokken om de actie te ondersteunen.

Belangstellenden moeten er rekening mee houden dat de voorraad regentonnen op dit moment beperkt is. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis. De actie loopt mede daarom meerdere jaren door. Aanvankelijk werd op deze site gemeld dat de actie op 10 september zou starten. Dat blijkt onjuist; wel start de gemeente die datum met publiciteit erover.  

Auteur: Henk van Weert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 7 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 9 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 11 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 12 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 13 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 15 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30