Bewoners van de omgeving de Koppel en Duinendaal kunnen via deze weg langs het Kanunnikenhuisje de Mgr. Bekkersstraat bereiken. Zo worden zij ontsloten van hun wijk.
Bewoners van de omgeving de Koppel en Duinendaal kunnen via deze weg langs het Kanunnikenhuisje de Mgr. Bekkersstraat bereiken. Zo worden zij ontsloten van hun wijk. Foto: Carlijn van Berkel

Gemeente haalt paaltjes weg om buurt tijdelijk te ontsluiten

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft vanochtend de drie paaltjes bij het Kanunnikenhuisje op Duinendaal weggehaald. Het is een tijdelijke maatregel die er voor zorgt dat bewoners rond de Koppel en Duinendaal per auto hun wijk kunnen verlaten. Dat was deze ochtend niet mogelijk nadat op de Vicaris van Alphenlaan wegwerkzaamheden waren begonnen...

Auto's konden alleen de buurt verlaten door tegen het verkeer in te rijden via de Clarissenstraat of de Oude Kerkstraat. De verkeersperikelen voor bewoners van de Koppel en Duinendaal hangen samen met de werkzaamheden op de Vicaris van Alphenlaan en het kruispunt met de Bosscheweg en de Mgr. Wilmerstraat. Daar wordt momenteel het asfalt vervangen, maar door die wegwerkzaamheden werden de toegangsroutes tot de wijk afgesneden. De buurt in rijden was nog mogelijk, maar eruit ging niet meer. 

De gedachte was dat de bewoners via de Mgr. Bekkersstraat ontsloten werden, maar om daar te komen, zouden bestuurders tegen het verkeer in moeten rijden. Dit kon namelijk alleen nog via de Oude Kerkstraat of de Clarissenstraat, maar dat zijn eenrichtingswegen. Dit was van tevoren niet bedacht. ,,We moesten vanochtend snel even schakelen", gaf een beleidsmedewerker van de gemeente Boxtel te kennen.

Zondagochtend plaatste Brabants Centrum het bericht dat de belangrijke verkeersader vanaf vandaag was afgesloten. Dit leidde tot reacties van diverse buurtbewoners van Duinendaal en de Koppel met betrekking tot het afsluiten van hun wijk. Na contact van deze krant met de gemeente Boxtel, werden maandagochtend de paaltjes bij de Petrusbasiliek weggehaald.

Intussen zijn deze drie paaltjes, die tot deze ochtend nog stonden opgesteld, weggehaald.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 1 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 2 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 3 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 5 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 22 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 23 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 27 mrt, 12:30