Straattheatergezelschap TukkersConnexion uit Rotterdam geeft zondag 20 september op de Markt in Boxtel toch nog een beetje glans aan een verder afgelast festival Bockesprongen. De groep heeft een coronaproof act opgezet.
Straattheatergezelschap TukkersConnexion uit Rotterdam geeft zondag 20 september op de Markt in Boxtel toch nog een beetje glans aan een verder afgelast festival Bockesprongen. De groep heeft een coronaproof act opgezet. Foto: Eigen collectie

Geen theaterfestival Bockesprongen dit jaar

Algemeen

Festival Bockesprongen gaat dit jaar vanwege corona niet door. De organiserende Stichting Bockepruik geeft aan dat zij de veiligheid van bezoekers, artiesten en vrijwilligers niet kan garanderen. Toch ligt het festival dit jaar niet volledig stil. Met één kleine theateract en een fototentoonstelling blikt de organisatie vooruit naar een grootse herstart in september 2021.

Festival Bockesprongen vindt altijd plaats op de derde zondag van september. Het traditionele festival met straattheater, live muziek en creativiteit stond dit jaar gepland op zondag 20 september. Zoals de laatste jaren gebruikelijk in het Processiepark bij Duinendaal en in de knusse Kerkstraat bij eetcafé De Kerk. Corona gooit nu roet in het eten. De vrijwilligers van Stichting Bockepruik bekeken de afgelopen maanden alle mogelijkheden om toch, op een of andere manier, het festival te organiseren. De conclusie is zuur maar ook duidelijk: op beide locaties trekken de activiteiten zo veel publiek, dat het handhaven van de coronamaatregelen niet haalbaar is. Vooral het zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt is voor de vrijwilligers in de praktijk niet uitvoerbaar volgens de stichting. Dat gaat bovendien ten koste van de gemoedelijke sfeer die Bockesprongen zo kenmerkt en aantrekkelijk maakt.

LUDIEKE HAPPENING

Gebeurt er dan helemaal niets op 20 september? Toch wel. Op de Markt in Boxtel worden bezoekers die middag verrast door de theateract ‘De Afrekening’ van het gerenommeerde gezelschap TukkersConnexion uit Rotterdam. Een nieuwe, ludieke en theatrale happening die geheel coronaproof korte metten maakt met Covid-19. TukkersConnexion omschrijft het als volgt: ,,Veilig afrekenen met dit vermaledijde virus ligt nu binnen ieders handbereik. Bonafide, niet traceerbaar en uitgevoerd zoals ù dat wenst. Een bezoek aan dit achterkamertje zorgt voor een flinke opluchting. Maar vergeet niet: mondje dicht en kijk vooral niet achterom.”

Met deze enige act op de Markt onderstreept Bockesprongen dat uitstel geen afstel is. De organisatie geeft aan dat zij volgend jaar, op zondag 19 september 2021 terug komt met een ijzersterk programma.

FOTO-EXPOSITIE

Tijdens en rondom het weekend van 19 en 20 september houden de vrijwilligers van Bockesprongen ook een fototentoonstelling. Met vele tientallen kleurrijke beelden van het festival door de jaren heen. Een deel van de expositie zal te zien zijn bij de terrassen op de Markt en een deel wordt ingericht in etalages van lege winkelpanden in het Boxtelse centrum. Alle foto’s zijn gemaakt door fotograaf en festivalvrijwilliger Peter de Koning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 13 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 16 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 22 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 23 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00