Afbeelding
Foto: Brabantse Ronde van Frankrijk

'Ronde van Frankrijk' doet ook Boxtel aan

Algemeen

Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren en zo een steentje bijdragen aan de strijd tegen zeldzame spierziekten bij kinderen: dat is het doel van de Ronde van Frankrijk in Brabant. Wielerliefhebbers kunnen zaterdag 29 of zondag 30 augustus het parcours van circa tachtig kilometer afleggen. Dat voert onder andere door Lennisheuvel en Boxtel.

De rit is geen wedstrijd, het is de bedoeling dat de deelnemers de ronde in een dag volbrengen en zich laten sponsoren. Dat het evenement naar de Tour de France verwijst is geen toeval: de organisatie heeft de contouren van Frankrijk op de kaart van Noord-Brabant gelegd en een route uitgetekend met de vorm van het land van vin, pain et Boursin. Als je de route bekijkt ligt de Kapelweg ter hoogte van de Col du Tourmalet in de Pyreneeën, de Roond is Andorra en het parcours door Boxtel, dat loopt via bedrijventerrein Ladonk, de Van Hornstraat, de Molenwijkseweg, Baandervrouwenlaan, de toekomstige wijk Heem van Selis, dwars door Munsel/In Goede Aarde en via de Schijndelsedijk weer naar Schijndel gaat, moeten de Zuid-Franse steden Perpignan, Montpellier en Marseille voorstellen.

Dinsdag 28 juli legden oud-wielrenners van de vroegere TI-Raleighploeg het parcours al af, als een soort voorafje voor het publieksevenement. De toppers van weleer, inmiddels grijze pedaalridders, gaven hun goedkeuring aan het traject.

INSCHRIJVEN

Recreanten die hun gezonde lichaam willen pijnigen ten behoeve van zieke kinderen, kunnen zich voor de Ronde van Frankrijk in Brabant aanmelden via de website www.sportenvoorspieren.nl/uitdaging/de-ronde-van-frankrijk-in-brabant. Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het evenement met een bedrijventeam.

Fietsers kunnen zaterdag 29 augustus de route afleggen op elk gewenst moment. Startpunt is Maaspoort Sport & Events aan de Marathonloop 1 in 's-Hertogenbosch. Een dag later is er een officiële start tussen 08.30 en 11.00 uur op dezelfde locatie. Iedereen moet die dag uiterlijk om 14.30 uur binnen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 6 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 6 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 8 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 9 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 10 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 10 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 12 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 12 uur geleden