Jongeren genieten van het verkoelende water van de Boxtelse recreatieplas. (Foto's: Albert Stolwijk).
Jongeren genieten van het verkoelende water van de Boxtelse recreatieplas. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Hele regio geniet van Boxtelse Langspier

Algemeen

Nog ongeveer een week lang blijft de thermometer naar verwachting meer dan dertig graden aangeven. Woensdag was het al warm, nu is het ondertussen tropisch. Dat resulteert in een volle waterkant en drukbezet terras bij De Langspier. Bij de Boxtelse recreatieplas zoeken heus niet alleen eigen inwoners coronaproof afkoeling; mensen uit de hele regio vinden de weg naar het strandje.

Wie denkt dat De Langspier een goed bewaard geheim is onder Boxtelaren heeft het helemaal mis. De recreatieplas en het strandpaviljoen worden bezocht door mensen uit de hele regio: inwoners van Best, Schijndel, Tilburg en zelfs een plaatsje bij Keulen in Duitsland kwamen de afgelopen dagen verkoeling zoeken.

UIT ROSMALEN

Daniëlle Lammers komt vanuit Rosmalen met haar kinderen van zes en negen jaar een kijkje nemen bij de waterplas aan de Molenwijkseweg. Om de vraag hoe die eerste ervaring haar bevalt, moet ze lachen. ,,De kinderen vinden het heerlijk. Ik zit hier al zo'n vier uur alleen, de kids zijn alleen maar in het water aan het spelen", legt ze uit, terwijl ze van een afstand een oogje in het zeil houdt.

Lammers is kapster in het dagelijks leven, waardoor een vakantie er niet in zit dit jaar: ,,Omdat ik mijn zaak moest sluiten vanwege het coronavirus, pak ik nu alles aan wat mogelijk is. Wat ik mooi vind, is dat je normaal altijd op zoek bent naar het beste, meeste of mooiste. Nu kan ik hier uren zitten met mijn koelboxje en is het gewoon goed."

VOOR HET EERST

Voor Daphne van Doremalen uit Liempde is De Langspier een primeur: ,,In de acht jaar dat ik hier nu woon, is dit de eerste keer", lacht ze. ,,En ik vind het heerlijk. Het is super voor mijn kinderen van één en drie jaar, het water is schoon en er is genoeg ruimte."

Eigenaar John Brusselers van recreatiepark De Langspier beaamt dat iedereen de anderhalvemeterregel goed in acht kan nemen bij De Langspier. ,,Vorige week vrijdag was een goede testcase. Toen was het uit het niets ineens heel erg druk, maar iedereen kon nog voldoende afstand houden. Je ziet dat families en groepjes jongeren wel gewoon bij elkaar zitten, maar die hoeven ook geen niet op anderhalve meter van elkaar te blijven. Ik denk dat we er nog wel duizend mensen bij hadden kunnen hebben. Het prachtige weer van de komende periode is voor ons natuurlijk super: we verwachten elke dag wel een paar duizend mensen."

Tekst: Jules Hameleers.

Aan de waterkant van De Langspier was het woensdag druk tijdens de eerste dag van een voorspelde hittegolf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jules Hameleers

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 59 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden