De familie Bakker heeft een week vol activiteiten achter de rug: rond het huis aan de Oude Dijk in Liempde hielden Tessa, Willem, Puck, Rafke en Thom hun eigen zomerkamp. (Foto's: Hans van Doorn).
De familie Bakker heeft een week vol activiteiten achter de rug: rond het huis aan de Oude Dijk in Liempde hielden Tessa, Willem, Puck, Rafke en Thom hun eigen zomerkamp. (Foto's: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Algemeen

Een week lang zijn Puck (14), Rafke (11) en Thom (8) Bakker van huis. Het drietal viert een vakantieweek en heeft kamp opgeslagen aan de Oude Dijk. Naast de ouderlijke woning... ,,Ze mogen alleen van het sanitair gebruik maken, maar ze komen niet binnen! Als ze heimwee krijgen, mogen ze natuurlijk bellen", gniffelt moeder Tessa.

,,We hebben al een dropping gehad", vertelt Puck. ,,We moesten naar hier komen lopen." Met 'hier' bedoelt Puck hun thuis aan de Oude Dijk, waar ze ook daadwerkelijk met bepakking naartoe moesten wandelen. ,,We hebben ze met onze zomerkampbus (ook de gezinsauto moest er voor de tentvakantie aan geloven - red.) afgezet bij sporthal Pius X, enkele honderden meters verderop aan de Heidonk", lacht Tessa.

GYMUNIE

Normaal gesproken is de Liempdse moeder rond deze periode in de weer met het mede organiseren van het grote zomerkamp van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie (KNGU) in het Gelderse Beekbergen. ,,Vijf weken geleden kreeg iedereen te horen dat het niet door kon gaan. Er lopen daar vijfhonderd kids tussen 6 en 18 jaar rond, dat was niet te doen", legt Tessa uit. En haar dochters en zoon balen daar ontzettend van. Zo ook Rafke: ,,Sinds dat ik mee mocht, ga ik naar het kamp in Beekbergen. Dat is eigenlijk een beetje mijn vakantie."

Dus besloot de familie Bakker om rond het eigen huis een kampterrein in te richten. Dat begon zaterdag en eindigt komende zaterdag. Inclusief tenten, een blokhut (met EHBO), zwembad én een compleet zomerprogramma. ,,We hebben zo'n twee tot drie activiteiten per dag", vertelt vader Willem. ,,Alles draait om de kinderen: zij moeten het leuk hebben."

KAMPLEIDING

Uiteraard is er een kampleiding nodig, die wordt gevormd door Willem en door Tessa zelf; zij zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot respectievelijk Wilma en Henk (in die volgorde). Tessa: ,,We starten het programma om een uur of elf in de ochtend. Maar eigenlijk begint de dag om negen uur, dan is het tentverzorging voor Puck, Rafke en Thom."

Geheel in stijl wordt ook het avondeten voorgeschoteld. ,,Vanavond eten we nasi!", wist Thom al te vertellen. En zo wordt eigenlijk het gebruikelijke zomerkamp nagebootst, ook met de activiteiten. Vader Willem, lachend: ,,We hebben wel het eigenlijke programma gewoon overgenomen, aangevuld en aangepast op enkele zaken."

De spooktocht gaat dus ook gewoon plaatsvinden: de kinderen worden ergens in de avond wederom gedropt. Thom kijkt er naar uit, maar vindt het ook een beetje spannend: ,,Ik heb eigenlijk nog nooit aan een spooktocht meegedaan."

Morgen, vrijdag vindt de afsluiting plaats: dan hebben de kinderen een disco-avond. En dan hebben Puck, Rafke, Thom, Tessa en Willem er een week bomvol activiteiten op zitten. En daarna? Willem, lachend: ,,Dan moeten we weer werken. Kunnen we uitrusten."

Tekst: Pål Jansen.

Ouders Willem en Tessa wachten hun drie kinderen op, die met bepakking naar de Oude Dijk komen gewandeld voor hun zomerkamp.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 45 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden