De Waag wordt een Aziatisch restaurant
AlgemeenEen maand eerder dan aanvankelijk gepland, sloot restaurant De Waag aan de Boxtelse Markt de deuren. Het afgelopen weekend ontvingen chef-kok Jurgen en en gastvrouw Elise Bosmans voor het laatst klanten in het bedrijf waar zij al zestien jaar de scepter zwaaien. De horecazaak is overgenomen door een koppel dat er een Aziatisch restaurant van wil maken en het interieur flink gaat verbouwen.
In september start het echtpaar Bosmans aan de Kerkstraat in Haaren op kleinere schaal met een nieuwe bedrijf. Op de plek waar eens tapasrestaurant T'Apart was gevestigd, openen zij Reblochon. Deze naam werd vorige week bekendgemaakt en verwijst naar een Frans etablissement waar chef-kok Jurgen verzot op is.
,,Het wordt een restaurant dat we altijd al voor ogen hadden. Wat we twintig jaar geleden wilden, gaat nu gebeuren: we starten een klein, hoogwaardig restaurant dat we samen kunnen runnen. Met hooguit één kok erbij", vertelde Jurgen in januari in deze krant. Deze verandering is mede ingegeven door schaarste op het gebied van horecapersoneel.
Volgens echtgenote Elise wordt momenteel volop verbouwd in het nieuwe pand. Het echtpaar, dat nu nog op de bovenverdieping van de twee monumentale pandjes aan de Markt woont, verhuist ook naar Haaren, maar gaat niet bij de zaak wonen.
Het echtpaar Bosmans werkte vijf, zes jaar bij De Waag toen het de zaak in 2004 overnam van Lenie van der Meijden. De Boxtelse bouwde het bedrijf op met haar in 1999 onverwacht overleden man Hank. Van der Meijden verhuurt de twee panden via brouwerij Heineken. (Foto: Henk van Weert).