Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Zes uur reizen voor een kribke

Algemeen

De Kribkesroute blijkt weer een schot in de roos. Liempde is ook dit jaar weer overspoeld met kerststallen; circa 260 kerststallen in totaal, van groot tot klein. En natuurlijk stormen bezoekers af op de bezienswaardigheid. ,,Nog nooit was het zo druk tijdens de eerste week van de Kribkesroute", vertelt medeorganisator Jan Kuppens. Hij is tevens chauffeur van een buurtbus, lijn 203 's-Hertogenbosch-Liempde. De vrijwilliger ziet bezoekers uit heel het land afkomen op het kerststallenfestijn...

Vanaf de stations in Boxtel en 's-Hertogenbosch stappen deze decemberdagen wat extra mensen op de buurtbus van Kuppens. Om in Liempde uit te komen. 's-Gravezande, Roosendaal, Bergen op Zoom: vanuit allerlei plaatsen trekken mensen naar het dorp om de Kribkesroute te lopen: vier wandelingen langs allerlei bijzondere creaties. ,,Vorige week zaterdag stapten bij station Boxtel vier personen in die naar Liemdpe gingen. Zij waren al om negen uur 's ochtends vertrokken met het openbaar vervoer vanuit Hoogeveen."

Maar de verbinding met Boxtel sluit al niet bijster goed aan vanuit de Drentse plaats, kreeg Kuppens van het viertal te horen. ,,Onderweg moesten ze drie keer overstappen, daarna nog met de buurtbus mee en drie uur laten kwamen ze aan in Liempde. Ze hadden ruim drie uur de tijd om de kerststallen te bekijken, want rond vier uur ging de laatste bus vanuit het dorp weer terug."

Zo blijkt, mensen hebben er maar wat voor over om de Kribkesroute te bezoeken, weet Kuppens. Tot en met Driekoningen (maandag 6 januari) is het evenement nog in de lucht. Ook is het mogelijk om vanavond met een treintje de kerststallen te bewonderen tijdens 'Kribke by Night'. Er is een halte bij pannenkoekenrestaurant 't Struifhuis aan het Raadhuisplein, het voertuig rijdt vanavond rond tussen 18.30 en 20.30 uur. Ook morgen, zondag 29 december kunnen mensen opstappen tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Kribkesroute. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 2 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 4 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 6 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 7 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 8 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 10 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30