Foto: Albert Stolwijk
Foto: Albert Stolwijk Foto: Albert Stolwijk

Kerst in Liempde barstlos

Algemeen

Liempde maakt zich op voor de kerstmarkt Liemt Lopt Uit, georganiseerd door Jongeren Actief Sportief Liempde (JAS) en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Vandaag, zaterdag 16 december opent de kerstmarkt om 16.00 uur in het dorp met kraampjes van verenigingen en Op Liemt Gemunt-ondernemers en diverse activiteiten. Maar er valt nog veel meer te beleven die dag...

Ook de zogeheten Kribkesroute opent officieel. Precies 210 huishoudens in Liempde (een tiende van het totaal) maken hun eigen kribbe die mensen kunnen bekijken. De Kribkesroute bestaat uit drie verschillende wandeltochten en een kinderwandeling. Tijdens de kerstmarkt worden folders uitgedeeld waar de routes op staan. Bijzonder dit jaar aan de Kribkesroute is dat er een prijs aan gekoppeld is voor de meest bijzondere kribbe.

Bovendien is er een stempelroute op touw gezet waar negentien prijzen aan verbonden zijn. De stempelkaarten daarvoor kunnen opgehaald worden bij de vuurput op het Raadhuisplein. Het is de bedoeling om elf stempels te verzamelen. Onder de ingeleverde kaarten worden achttien Op Liemt Gemunt-waardebonnen verloot à 20 euro en een hoofdprijs ter waarde van 100 euro.

OP LIEMT GEMUNT

In het dorp zullen allerlei activiteiten ontplooid worden: muziek, hapjes en drankjes. Er wordt volop gekookt en gerechten zijn verkrijgbaar tegen lage prijzen. Ondernemers delen daarbij ook Op Liemt Gemunt-muntjes uit. Die kunnen bezoekers besteden bij de verenigingen met marktkraampjes. Ook wordt het jaarbedrag van de muntenactie Op Liemt Gemunt bekend gemaakt. Op de volgende regiopagina staat deze week een achtergrondartikel over de muntenactie in het kader van de artikelenreeks 'Het Rondje Liempde': 'De professionalisering van de gunfactor'.

PUZZELSTUKJES

De jaarlijkse grote cheque met daarop het eindbedrag van het loyaliteitssysteem wordt tijdens de kerstmarkt in elkaar gezet. Die is namelijk opgesplitst in verschillende puzzelstukjes. ,,Geen enkel puzzelstukje mag ontbreken, dus is het de bedoeling dat van elke deelnemende vereniging minimaal één vertegenwoordiger met het puzzelstukje naar voren komt", licht de organisatie de symboliek toe.

Daags na de kerstmarkt is er op zondag 17 december WinterWonderZondag. Dan worden langs de Kribkesroute allerlei sfeervolle activiteiten georganiseerd. ,,In combinatie met de lichtjes langs de gevels van Liemt in het Licht is Liempde weer een echte winterse belevenis", aldus de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 51 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 17 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur gisteren
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30