Een 'dome' gemaakt van reddingsvesten, geschikt voor optredens van cabaretiers en muzikanten die als vluchteling naar Europa kwamen.
Een 'dome' gemaakt van reddingsvesten, geschikt voor optredens van cabaretiers en muzikanten die als vluchteling naar Europa kwamen.

Aandacht voor vluchtelingen op Beyond Festival

Algemeen

Tijdens het Beyond Festival, dat van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli wordt gehouden op landgoed Velder, wordt aandacht besteed aan de actuele vluchtelingenproblematiek. Dat gebeurt door de stichting Movement on the Ground, die werd opgericht door onder meer Johnny de Mol en Laura Jansen.

De stichting bouwt op Velder haar 'Camp Zero' op waarmee aandacht wordt gevraagd voor het project CampToCampus. In dat ambitieuze project wordt de inrichting en opzet van vluchtelingenkampen opnieuw gedefinieerd. De stichting geeft aan dat een vluchteling gemiddeld zeventien jaar in kampen verblijft. ,,Dat zijn langdurige trajecten, waarbij iemand meerdere malen verplaatst wordt.

Een kamp zou volgens Movement on the Ground een plaats moeten zijn waar mensen humaan worden behandeld en waar je je kunt blijven ontwikkelen. Dus bijvoorbeeld educatie, het zelf verbouwen van voedsel, sportgelegenheden en energie door windmolens en zonnepanelen. Om hier aandacht voor te vragen, wordt op het Beyond festival 'Camp Zero' opgebouwd.

Camp Zero is een uit oude zwemvesten opgebouwde dome waar het hele weekend bezoekers kunnen genieten van jonge theatermakers uit onder andere Syrië, Iran, Bulgarije, Egypte en Colombia. De organisatie is bezig met een muzikale line-up waaronder het jonge Syrische muziekcollectief DAFF, dat afgelopen mei een prestigieuze prijs bij evenementenorganisatie ID&T won. Het is nog onduidelijk of rapper Bu Kolthoum komt optreden, daarover gaan geruchten.

Tegelijkertijd dragen ook veel Nederlanders bij aan de invulling van Camp Zero. Diverse bekende namen uit de Nederlandse DJ-scene waaronder Funckx, Lady Ace en Martien V. komen draaien. Bekende singer-songwriters uit Brabant en regio Amsterdam bundelen hun krachten voor de geplande 'Open Space' op zaterdag- en zondagmiddag. In de ochtenden zijn er verschillende soorten yogasessies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
‘Er zit veel muziek in dit BELL-orkest’ Algemeen 58 minuten geleden
Afbeelding
Waterschap automatiseert 34 stuwen Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Pannenkoeken bakken voor zomerkamp Trollen Scouting Boxtel Algemeen 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Drie weken vertier in de Spiegeltent, maar nu weer inpakken Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tien jaar Voorleesfiets: ‘Laat dit niet verloren gaan voor Boxtel’ Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
De Knoestjes viert gouden jubileum met een emotioneel randje Algemeen 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Rob Dekker met pensioen? Je zou het niet zeggen... Algemeen 3 jul, 11:00
Logo
Afbeelding
Spullukus slaat vleugels uit in Boxtel Algemeen 3 jul, 08:57