Nienke Bosma (links) verkocht tijdens haar eigen volleybaltoernooi nog lootjes voor het goede doel: arme straatkinderen in Bolivia. (Foto: Albert Stolwijk).
Nienke Bosma (links) verkocht tijdens haar eigen volleybaltoernooi nog lootjes voor het goede doel: arme straatkinderen in Bolivia. (Foto: Albert Stolwijk).

De Braken loopt vol voor Nienke

Algemeen

Toen Nienke Bosma (17) uit Boxtel hoorde dat ze mee mocht naar Cochabamba (Bolivia) om kansarme kinderen te helpen, bedacht ze al snel een origineel idee om geld in te zamelen: een volleybaltoernooi. Een origineel motto had ze al: 'Speel Nienke naar Bolivia'. Zondag was het zover en kwamen ruim 150 volleyballers, verdeeld over 25 teams, voor het goede doel in actie in sportcomplex De Braken.

De parkeerplaats van sportcomplex De Braken stond vol met fietsen en auto's van deelnemers aan het volleybaltoernooi en publiek dat de sportievelingen kwam aanmoedigen. Van vriendenploegen tot teams van VC Blox: er werd volleybal gespeeld op alle niveaus. ,,De teams zijn verdeeld in vijf poules en maken onderling uit wie uiteindelijk de winnaar van de poule wordt", legde Nienke Bosma uit. Ze liep glunderend rond in De Braken. ,,Het was best veel werk om alles voor elkaar te krijgen, maar vandaag verloopt alles vlekkeloos." Door het inschrijfgeld van de teams had ze het grootste gedeelte van het geld voor de reis bij elkaar. Zondag werden nog spullen verkocht en een loterij gehouden. Alle producten zijn gesponsord door de lokale middenstand. De opbrengst van beide activiteiten gaat naar de arme straatkinderen in Bolivia. 

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 minuut geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 3 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 17 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 19 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 22 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 23 uur geleden