Afbeelding

Duijfhuis wordt informatiepunt

Algemeen

Terwijl de monumentale boerderij aan de Barrierweg in Liempde wordt omgetoverd tot bezoekerscentrum, vindt momenteel ook elders in het dorp, in de buurtschap Kasteren een grootschalige verbouwing plaats aan een historisch pand. Het stalgedeelte van het Groot Duijfhuis, de boerderij die sinds 2000 in bezit is van Brabants Landschap, wordt ingericht als punt waar educatie, exposities en lezingen samenkomen. Ook het erf krijgt een metamorfose.

Medewerkers van bouwbedrijf Van Niftrik uit Rosmalen zijn rond de kerstperiode gestart met de verbouwing. Sibo de Man van ODM Architecten uit Amsterdam zorgde voor het bijzondere ontwerp waarbij hij moderne elementen heeft toegevoegd aan de historische en beeldbepalende kenmerken van de boerderij. Bijzonder is bijvoorbeeld de glazen pui die aan de voorzijde van de voormalige stal wordt gerealiseerd. Wanneer het informatiepunt gesloten is, kunnen wandelaars of fietsers via deze pui toch een blik werpen op het interieur.

In het informatiepunt, dat ook wel satelliet van D'n Liempdsen Herd wordt genoemd, kunnen bezoekers in de toekomst onder meer informatie vinden over het Dommeldal, de herintroductie van het edelhert in Het Groene Woud en de historie van de kartuizermonniken, ooit eigenaar van het Groot Duijfhuis. De verwachting is dat het infopunt in 2017 geopend is voor publiek.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 25 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 1 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 8 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 9 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 22 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen gisteren
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren