Afbeelding

Fanfare Esch stopt met markt

Algemeen

Na 44 jaar is het doek gevallen voor de hergebruikmarkt van de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus. De editie van vorig jaar was de laatste; dit jaar komt er geen meer. ,,Het kostte veel werk en het leverde steeds minder geld op voor de vereniging", zegt Helen Paymans, voorzitter van de activiteitencommissie van Sint-Willibrordus.

Het besluit om te stoppen met de rommelmarkt - oud-burgemeester Letschert van Esch verzon ooit de naam hergebruikmarkt om het geheel een chiquer tintje te geven - was niet gemakkelijk, zegt Paymans. ,,Maar de opbrengst stond niet meer in verhouding tot het werk dat we erin staken. We zijn nog langer doorgegaan omdat de markt een maatschappelijke functie in Esch had: het was een gezellige activiteit voor de dorpsbewoners en mensen konden bij ons hun overtollige spullen kwijt." Ook door de opkomst van Marktplaats, werden die overtollige spullen kwalitatief steeds slechter. Omdat de vereniging de spullen na afloop van de markt afvoerde, stegen de kosten en daalden de inkomsten. ,,Al het werk ging onze leden steeds meer tegenstaan", zegt Paymans.

Er komt een nieuwe activiteit om geld in het laatje te brengen. Wat die activiteit precies inhoudt, wordt later bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 3 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 2 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 4 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden