Tijdens de restauratie kreeg de muziekkiosk in het Liempdse Concordiapark eind augustus ook een nieuwe rieten kap. (Foto: Albert Stolwijk).
Tijdens de restauratie kreeg de muziekkiosk in het Liempdse Concordiapark eind augustus ook een nieuwe rieten kap. (Foto: Albert Stolwijk).

Gezocht: creatieve ideeën voor vloerdecoratie kiosk

Algemeen

Dankzij de inzet van vele betrokken inwoners is in 2015 de kiosk in het Concordiapark in Liempde gerestaureerd. Een prachtig dorpsgezicht is in ere hersteld. Om de restauratie volledig af te ronden, wil Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) de vloer van de kiosk op een speciale manier decoreren. Daarvoor is zij op zoek naar creatieve en toepasselijke ideeën van Liempdse inwoners. Iedereen met een creatief idee kan tot en met 28 maart een voorstel aanleveren. Het beste idee wordt verder uitgewerkt voor de uitvoering.

Liempde is een dorp dat zich kenmerkt door een fraaie, goed bewaarde dorpskern en grote saamhorigheid. De wijze waarop de kiosk werd gerestaureerd bewijst dat. Het gemeentelijk monument toonde flinke slijtage en was toe aan een nodige opknapbeurt. Inwoners gingen samen aan de slag om onder meer de trap, het hekwerk, de palen en het plafond te vernieuwen. Ook het rieten dak is geheel vervangen. Als afronding van dit mooie project gaat SPPiLL de vloer op een speciale manier decoreren. Hoe dat er precies ruit ziet? Dat bepalen de Liempdse inwoners!

Voorstel aanmelden

De decoratie van de vloer kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een vloerschildering, een koperen plaat met een kunstzinnig object of een andere soort vloerbedekking. Belangrijk is dat de decoratie een verband heeft met (de historie van) Liempde en dat het past binnen de landelijke en monumentale stijl van de kiosk. Een pre is ook als de vloerdecoratie zorgt voor recreatieve versterking van de kiosk. Daarnaast zijn er ook enkele andere voorwaarden aan de voorstellen verbonden. Deze zijn te vinden op de website www.sppill.nl onder het menu-item 'Vloerdecoratie kiosk'. Hier is tevens een invulformulier te vinden. De ideeën kunnen middels dit formulier tot en met maandag 28 maart ingestuurd worden naar info@sppill.nl of ingeleverd bij het secretariaat van SPPiLL, Oude Dijk 84, 5298 BE Liempde.

Het proces

De ingediende voorstellen worden beoordeeld door de projectgroep Liemt in Uitvoering van SPPiLL. Deze projectgroep is verantwoordelijk voor de projecten die zich richten op de openbare ruimte van Liempde. Denk hierbij aan de herinrichting van het centrum en D'n Tip. De projectgroep maakt een voorselectie uit de voorstellen die vervolgens op de website van SPPiLL worden gepubliceerd. Daarna krijgen alle inwoners (en andere geïnteresseerden) de mogelijkheid om te stemmen. Het voorstel met de meeste stemmen wordt verder uitgewerkt om tot uitvoering te brengen. Daarnaast ontvangt de initiatiefnemer een mooie, toepasselijke prijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 45 minuten geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 15 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 16 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 18 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 19 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 20 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 22 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00