Afbeelding

Achter de schermen bij Liempds carnaval

Algemeen

De veelbesproken Liempdse gastvrijheid: zaterdag kon Brabants Centrum dit aan den lijve ondervinden. Tijdens de feestelijke carnavalsmis in de Sint-Jansonthoofdingkerk werden we spontaan uitgenodigd om mee te doen met een traditie die tegelijkertijd met het herinvoeren van de kerkviering op carnavalszaterdag ontstond: na de kerkmis frikandellen eten in de Nieuwstraat. 

In de keuken leggen zoon Feike Boschma en zijn vrienden een bodem voor een dag feestvieren in Eindhoven. In de woonkamer geniet moeder Lucie van den Boom met loopgroep Ons Ploegske van een broodje frikandel. Volle bak dus. 

Corpsballen

De club jongens heeft zich voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgedost als corpsballen. Samen vormen ze het carnavalsdispuut Olijk Boxtels Studenten Koor (maar je zegt corps). ,,Het is opmerkelijk hoeveel mensen van je accepteren als je er zo uitziet", lachen de carnavalsfeuten. ,,Soms vragen mensen aan ons waarom we niet verkleed zijn. Dan denken ze dat we een echt corps van boven de rivieren zijn." Om de act te perfectioneren delen ze tijdens carnaval inschrijfformulieren uit. ,,Daarop vragen we hoeveel je vader verdient en hoe lang je doet over het drinken van een liter bier." 

Loopgroep

Ons Ploegske doet niet alleen mee aan de optocht. ,,Zodra er iets te doen is in Liempde, doen we als clubje mee. Op de Boeremèrt bakken we elk jaar struif." Al voor het vijfde jaar nemen ze deel aan de Liempdse leutstoet. Onder hoge uitzondering willen ze alvast verklappen wat ze als loopgroep gaan verbeelden tijdens de Liempdse optocht. ,,Als de familie Von Trapp zetten we de toon. Bij het liedje Edelweiss delen we zakdoekjes uit", vertelt Van den Boom. Elk jaar weet de leutgroep wel een prijs te winnen tijdens de carnavalsoptocht. ,,Daar gaan we van uit eten. Hoewel, als we niet winnen, dan gaan we ook", grinnikt Liesette van den Biggelaar. Ons Ploegske heeft pas één keer de eerste prijs weten te bemachtigen. ,,Wij zijn de Joop Zoetemelk van het Liempds carnaval, de eeuwige tweede", grapt Van den Boom. 

Noot van de redactie: vandaag vond de Liempdse carnavalsoptocht plaats en heeft Ons Ploegske de eerste plaats en de wisselbeker gepakt bij de loopgroepen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 1 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 3 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 4 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 7 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 10 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 11 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 12 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00