Afbeelding

Goudvissen en goudstrooiers in Oggelvorsenpoel

Algemeen

De jeugdoptocht in Oggelvorsenpoel kleurde goud. Met het carnavalsthema 'D'r schittert goud vur jong en oud' waren de kwakbollekes creatief aan de slag gegaan. Er werd goud gestrooid, om het goud gestreden, met goud geschoten en er zwommen flink wat goudvissen in de Oggelvorsenpoel.

DOOR CARRY DIRKX

Het was zaterdagmiddag een kleurrijke optocht in de Oggelvorsenpoel waarbij de kleur 'goud' overheerste. Er deden zeven kleine loopgroepen mee, vijf grote loopgroepen en één wagen. Ook de Dansmariekes gingen mee in de bonte stoet, op een heuse kar, versiert met gouden ballonen. En natuurlijk was de laatste wagen de prinsenwagen, met daarop jeugdprinses Lieke, adjudant Nine, ceremoniemeester Lara, de jeugdraad van elf en het gouden duo. De jeugdhoogheden arriveerden tegen één uur op de Markt, in stijl. Ze duwden een spierwitte, extra lange limousine voor zich uit. Daarna opende prinses Lieke het jeugdcarnaval en kon de stoet vertrekken, om 13.11 uur precies.

Het thema 'goud' was op allerlei manieren uitgewerkt. Bijvoorbeeld met een gouden tank, die onder het motto 'lach of ik schiet' met goud schoot. Teun en Esmée strooiden letterlijk met goud, en wonnen daarmee de tweede prijs bij de kleine loopgroepen. Maar er werd ook geprobeerd 'naar het goud te schieten', door de Geldwolfjes, die als voetbalteam de toeschouwers lieten voetballen.

Prachtig uitgedost waren Tygo en Mart als goudvissen, die 'gratis bellen' promootten. Nog meer goudvissen, maar dan wat kleinere visjes, deden mee onder de titel 'Goudvissen schitteren in de Oggelvorsenpoel'. Deze voornamelijk peuters en kleuters stalen de show. Het was te zien dat alle kinderen flink zelf geknutseld hadden, en dat werd beloond door de jury. De optocht eindigde, zoals gebruikelijk, dóór De Es, waar de deelnemende kwakbollekes over de rode loper het dorpshuis in- en uitlopen of rijden, toegejuicht door de jeugdhoogheden.

Rond half vier volgde de uitslag, met medailles voor alle deelnemers. (Foto: Carry Dirkx)

UITSLAG

Kleine loopgroepen

3e prijs: Wij strooien goud, door Teun en Esmée

2e prijs: Jong en oud strijden voor goud, door Bram en Tim

1e prijs: We gaan voor goud, we gaan je bellen, door Tycho en Mart

Grote loopgroepen

3e prijs: Schot naar goud, door de Geldwolfjes

2e prijs: Goudvissen schitteren in de Oggelvorsenpoel

1e prijs: Expositie, door Kikkerdril

Wagens

1e prijs: Piratenwagen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 46 minuten geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 7 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 8 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 21 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 23 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren