Afbeelding

Geen McDonalds in Liempdse Barrière

Algemeen

Er komt geen McDonald's in het leegstaande wegrestaurant Liempdse Barrière nabij de rijksweg A2. De gemeente Boxtel wil dat eigenaar Bibitor de verkeersmaatregelen voor zijn rekening neemt. Maar dat bleek geen haalbare kaart, aldus wethouder Peter van de Wiel.

De Liempdse Barrière staat al enige tijd leeg. De huidige eigenaar wilde de locatie moderniseren en het aanbod vergroten. Naast een vestiging van McDonald's zou er ook een kwaliteitsrestaurant en een winkel of café met streekproducten worden gevestigd. De gemeente Boxtel stond positief tegenover dit plan en het college van B. en W. nam dan ook een positief principebesluit. De periode daarna is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en consequenties van de ontwikkeling.

Er is uitgerekend hoeveel extra verkeer door de uitbreiding van de horeca zal worden aangetrokken. Deze gegevens zijn gecombineerd met de gegevens, die in het kader van het project Tracé A2 Ladonk Kapelweg (TALK) al zijn verzameld. Het project TALK is gericht op een soepele verkeersafwikkeling van onder meer de Keulsebaan. Uit dit nadere onderzoek blijkt, dat forse maatregelen nodig zijn voor een toekomstbestendige oplossing. Ondernemer en gemeente hebben elkaar over het moment van uitvoering en de financiële bijdrage van de ondernemer in de te nemen maatregelen niet kunnen vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 3 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 3 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 5 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 6 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 7 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 9 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 11 uur geleden