Afbeelding

Boxtels carnaval met cameratoezicht

Algemeen

Dit jaar wordt tijdens de carnavalsdagen in het centrum van Boxtel camerabewaking ingezet. Dat antwoordt het college van B. en W. op vragen van oppositiepartij Balans. 

Het carnavalsfeest dient zich weer aan. Reden voor de gemeenteraadsfractie van oppositiepartij Balans om in een brief aan het college van B. en W. opnieuw aan te dringen op de invoering van permanent cameratoezicht. Burgemeester Mark Buijs meldt dat hij aan de gemeenteraad heeft toegezegd een proef te houden met cameratoezicht en die bestaat uit meerdere meetmomenten. De resultaten van de pilot zal Buijs met de gemeenteraad delen, maar over de inzet van al dan niet permanent toezicht beslist de burgemeester zelf op basis van de bevoegdheden die de raad aan hem heeft gedelegeerd. Plaatsing van camera's gebeurt na overleg met de politie.   

Op de laatste carnavalsavond vorig jaar vond een zware mishandeling plaats op de Zwaanse Brug. Mede naar aanleiding daarvan vroeg Balans toen ook al om beveiligingscamera's. De proef gaat Balans niet ver genoeg, raadslid WIlly van Zuijlen ziet liever dat de camera's dag en nacht beelden registreren. ,,De infrastructuur is aanwezig. Wat let ons om hiervan - met name uit preventieve overwegingen - meer gebruik van te maken." 

Van Zuijlen wijst in zijn brief ook op recente ongeregeldheden: een ramkraak bij modezaak Filipe en overlast in de horeca vlak voor de jaarwisseling. ,,Op dezelfde dag van de ramkraak riep de politie getuigen op zich te melden. Deze oproep was niet nodig geweest als de Markt was voorzien van (permanent) cameratoezicht. De opgenomen beelden hadden de ramkraak en de daders perfect vast kunnen leggen en hadden zeer waarschijnlijk een bijdrage kunnen leveren aan het aanhouden van de daders. Camerabeelden hadden de politie wellicht handvatten kunnen bieden bij de afhandeling."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 1 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 3 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 4 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 5 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 7 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 9 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen gisteren
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30