Afbeelding

Besluitvorming DKA in april

Algemeen

Oppositiepartij Balans heeft vrijdag vragen aan het gemeentebestuur gesteld over de procedure rondom de nieuwe toekomst van De Kleine Aarde. Volgens fractievoorzitter Wim van der Zanden wordt besluitvorming uitgesteld, maar wethouder Peter van de Wiel ontkent dit. 

Van der Zanden schrijft dat hij heeft vernomen dat het college van B. en W.  dinsdag 26 januari heeft besloten dat het dossier van De Kleine Aarde niet in de geplande vergadering van maart op tafel komt bij de gemeenteraad. ,,Dat klopt", zegt wethouder Van de Wiel. ,,Maar daarmee is nog geen sprake van uitstel. Begin januari, tijdens de beeldvormende raadsvergadering waarin diverse initiatiefnemers voor het terrein aan het Klaverblad hun plannen toelichtten, hebben we gezegd dat we de intentie hadden in maart óf april een besluit hoopten te kunnen nemen. Nu, het wordt april." Er volgens de wethouder geen sprake van dat het college tijdens het spel de regels wijzigt, zoals Balans in haar brief suggereert. 

Van de Wiel geeft aan dat het gemeentebestuur de plannenmakers aanvullende vragen heeft gesteld en met de antwoorden daarop aan de slag gaat. ,,Daarvoor hebben we beperkt wat extra ruimte nodig."

Het voormalige milieueducatiecentrum ging in 2010 failliet. De gemeente Boxtel heeft als eigenaar van de Van Coothhoeve en de omringende particulieren, ondernemers en instellingen gevraagd toekomstplannen te ontwikkelen die voortborduren op het duurzame en ecologische gedachtegoed van De Kleine Aarde. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 1 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 2 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 3 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 17 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 21 uur geleden