Afbeelding

WhatsApp-groep voor veiligheid

Algemeen

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg en wijkagent Hubert van Essen onthulden donderdag 21 januari het eerste bord 'Let op! WhatsApp buurtpreventie gemeente Haaren' aan de Haarenseweg in Esch. In november is gestart met dit project, waarbij inwoners het sociale platform WhatsApp gebruiken om elkaar te attenderen op verdachte situaties in de buurt. De borden maken duidelijk dat er WhatsApp-groepen actief zijn in de gemeente Haaren. De gemeente telt inmiddels 29 groepen en ruim tweeduizend leden. Dankzij dergelijke groepen zijn al verschillende meldingen gedaan rond woninginbraken.

Haaren was in 2015 een 'graag geziene gemeente bij het dievengilde', meldt een woordvoerder van de gemeente. ,,Een woninginbraak heeft een grote impact op het gevoel van veiligheid. Na de verontrustende cijfers van vorige zomer is in het tweede gedeelte van 2015 gestart met preventiemaatregelen en bewustzijn onder inwoners. Door een WhatsApp-groep te starten in de buurt, kunnen bewoners elkaar een bericht sturen als er iets volgens hen niet pluis is in de buurt. Iedereen in de buurt is snel geïnformeerd dat er mogelijk iets gaande is en kan maatregelen nemen. Hierdoor kwam er een breuk in de snelle stijging van het aantal woninginbraken. 

Burgemeester Zwijnenburg geeft aan dat de gemeente initiatieven van bewoners om de buurt veiliger te maken alleen maar toejuicht. ,,Veiligheid is immers niet alleen een zaak van de politie en gemeente, maar van ons allemaal. Met het beschikbaar stellen en plaatsen van de borden, hopen we dat, via de WhatsApp-berichten, de veiligheid in de buurt toeneemt."

Dinsdag 1 maart vindt om 20.00 in het gemeentehuis een informatieavond plaats waar diverse partijen informatie geven over het gebruik van WhatsApp-groepen in wijken. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via gemeente@haaren.nl onder vermelding van WhatsApp-groep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 6 minuten geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 15 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 16 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 19 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 22 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren
Logo
ODC juicht. Het vaandelteam is kampioen van de vierde klasse D.
ODC is kampioen! Sport 21 apr, 16:41