Afbeelding

JBZ verplaatst Boxtelse operaties

Algemeen

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis JBZ) is van plan om operaties die in het Boxtelse ziekenhuis worden verricht vanaf 1 april te verplaatsen naar de hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch. De patiëntveiligheid in de operatiekamers in Boxtel kan naar de huidige maatstaven zonder grote investeringen niet langer gewaarborgd worden, zo laat het JBZ weten. Daarnaast is het aantal patiënten dat in Boxtel behandeld werd op de operatiekamer of dagbehandeling de afgelopen jaren aanzienlijk teruggelopen. Op de hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch is voldoende ruimte om de patiënten uit Boxtel over te nemen. 

Boxtel blijft een volwaardige buitenpoli van het JBZ. Dat houdt in dat pre-operatieve gesprekken en nazorg daar blijven plaatsvinden, evenals polikliniekgesprekken, bloedafname, priklab/trombosedienst, onderzoek radiologie en behandelingen die niet in de operatiekamer plaatsvinden, zoals hartfilmpjes, buisjes plaatsen bij kinderen, hoortesten, injecties plaatsen en wondverzorging.

De overheveling van operaties naar 's-Hertogenbosch heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen. Alle medewerkers die momenteel werkzaam zijn op de operatiekamers en dagbehandeling in Boxtel worden in de toekomst in 's-Hertogenbosch ingezet. Het voorgenomen besluit van de Raad van Bestuur wordt intern nog voor advies voorgelegd aan de relevante adviesorganen.

Wethouders Eric van den Broek en Marusjka Lestrade, die beiden zorg en ondersteuning in hun portefeuille hebben, laten weten het erg jammer te vinden dat operaties niet langer plaatsvinden in Boxtel, maar hebben ook begrip voor het besluit. ,,Wanneer de veiligheid van de patiënt niet langer geborgd is en de investering niet opweegt tegen het aantal patiënten in Boxtel op de operatiekamer of dagbehandeling, dan is het logisch dat je nadenkt over een andere manier van werken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 8 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 17 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 18 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00