Afbeelding

Kastanjeboom blijft behouden

Algemeen

De kastanjeboom bij de Zwaanse Brug in hartje Boxtel blijft staan. Dat heeft wethouder Herman van Wanrooij woensdagmiddag bekendgemaakt.

De kastanjeboom nabij restaurant De Rechter is ziek, maar blijkt op dit moment niet onveilig te zijn, zo laat de gemeente weten. ,,Met de kennis die we hadden, maakten we ons zorgen om de veiligheid voor gasten en winkelend publiek", zo stelt de gemeente in een nieuwsbericht. ,,Nu alsnog blijkt dat die veiligheid op dit moment nog niet in gevaar is, is er voor de gemeente en De Rechter geen reden om de kastanjeboom te kappen."

Het is volgens wethouder Van Wanrooij duidelijk wat er aan onderhoud en monitoring moet plaatsvinden om de veiligheid te waarborgen. Eigenaar John van de Langenberg van De Rechter neemt het onderhoud voor zijn rekening, bijvoorbeeld door bepaalde takken te snoeien.

De gemeente geeft aan dat de kastanjeboom vanwege de ziekte een 'eindig bestaan' heeft. ,,Er komt dus een moment waarop de boom vervangen zal worden. De eigenaar van De Rechter heeft hiervoor een groenplan klaarliggen, dat een prima alternatief biedt voor de huidige boom."

Uitvoering van dat plan betekent overigens een flinke investering voor De Rechter, zo stelt de gemeente in haar bericht. De veiligheid van de kastanjeboom zal bovendien voortdurend worden beoordeeld. Als er acuut gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld wanneer er grote takken afbreken, wordt de boom meteen gekapt. ,,De veiligheid van gasten op het terras en het winkelend publiek staat voor zowel de gemeente als De Rechter voorop", zo laat Boxtel weten.

Lees meer over de kastanjeboom in Brabants Centrum van donderdag 7 januari. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 3 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 5 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 8 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 10 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 11 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 12 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00