Onder toeziend oog van enkele buurtbewoners is maandagochtend een begin gemaakt met het rooien van populierenbomen in Boxtel-Oost. (Foto: Albert Stolwijk).
Onder toeziend oog van enkele buurtbewoners is maandagochtend een begin gemaakt met het rooien van populierenbomen in Boxtel-Oost. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel rooit bomen Vorsenpoel

Algemeen

In opdracht van de gemeente Boxtel is maandagochtend een begin gemaakt met het rooien van een aantal populieren in de wijk Boxtel-Oost.

Ter hoogte van de Vorsenpoel en de Puttersdreef maken de populieren plaats voor een gevarieerd bosgebied waar plaats is voor veel soorten planten en struiken. De werkzaamheden zijn volgens de gemeente binnen drie weken afgerond.

De klus valt samen met het verwijderen van de stobben van de reeds gerooide kastanjebomen langs de Kastanjelaan. Grond die hier vrijkomt, wordt gebruikt om het terrein van het populierenbosje op te hogen. Aan de Kastanjelaan worden in overleg met buurtbewoners lindebomen geplant.

De werkzaamheden aan de Kastanjelaan worden begeleid onder archeologische begeleiding. Eerder werd nabij deze plek resten van een Romeinse nederzetting gevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 5 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 7 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 8 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 11 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 14 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 15 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 16 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00