Afbeelding

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Algemeen

Het bleef rustig tijdens oud en nieuw in Boxtel en omstreken. De hulpdiensten rukten verschillende keren uit, maar het bleef bij kleine buitenbrandjes en incidenten zonder gewonden. 

Rond 15.00 uur 's middags op oudejaarsdag kwam de eerste melding binnen. In park Molenwijk in Boxtel, ter hoogte van tennisvereniging De Merletten, woedde een buitenbrandje. Een berg groenafval, dat eerder door de gemeente uit de sloot was gehaald en op de kant was gelegd, had vlam gevat. Vermoedelijk kwam dit door vuurwerk. De brandweer was snel ter plaatse om het brandje te blussen.

De middag verliep verder rustig en pas tegen de avond moest de brandweer opnieuw in actie komen. Op Zonnegloren in Boxtel vloog rond 18.00 uur een geparkeerde auto in brand. Buurtbewoners alarmeerden de brandweer, die onmiddellijk het vuur kwam blussen. De brand begon aan de voorkant van de auto, bij de motorkap. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk, maar houdt waarschijnlijk verband met vuurwerk. 

De brandweer rukte pas tegen 20.45 uur weer uit om een brand in een ondergrondse container vlakbij Kindercentrum Nieuwveld aan De Beukums te blussen. De hulpdienst wist het vuur snel te doven door de container vol te spuiten met bluswater. Na dit incident reden de brandweermannen direct door naar de volgende melding.

Een beveiligingsbeambte van industrieterrein Ladonk in Boxtel merkte rond 21.00 uur rookontwikkeling op in het leegstaande pand van Helicon aan de Mijlstraat. De rook werd vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk, dat door vandalen door de brievenbus naar binnen werd gegooid. De beveiliger riep de hulp van de brandweer in, die al vlug arriveerde. Ook de politie was snel ter plaatse. De hulpverleners doofden de brandende resten uit de brievenbus en controleerden het kantoorpand op verdere brandhaarden. Doordat er sprake was van flinke rookontwikkeling werd het pand goed geventileerd. 

De volgende melding kwam kort na 23.00 uur binnen. De hulpdiensten rukten uit voor een buitenbrand aan de Breukelsestraat in Boxtel. Een winkelwagentje van supermarkt Albert Heijn stond in brand. Eenmaal ter plaatse, bleek het vuur al gedoofd. Ook hier was vuurwerk waarschijnlijk de boosdoener. 

Tijdens de nieuwjaarsnacht hoefde de brandweer slechts één maal in actie te komen. In Liempde woedde rond 02.15 uur een buitenbrand. Een tuintafel aan Den Dries in het dorp stond in brand en voorbijgangers maakten daarvan melding. Buurtbewoners deden een poging de brandende tafel te blussen, maar dat mocht niet baten. De hulpdienst wist het vuur echter snel te doven en controleerde daarna de omgeving. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door vuurwerkrestanten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 27 minuten geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 14 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 16 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 18 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 19 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 20 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 22 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00