Tijdens werkzaamheden bij Ville Het Hof werden enkele jaren geleden sporen van vroegere Binnendommeltjes aangetroffen. (Archieffoto Albert Stolwijk).
Tijdens werkzaamheden bij Ville Het Hof werden enkele jaren geleden sporen van vroegere Binnendommeltjes aangetroffen. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Binnendommeltjes weer in beeld

Algemeen

De gemeenteraad van Boxtel krijgt volgende maand het bestemmingsplan voor de bouw van twee kapitale villa's aan de Clarissenstraat voorgelegd. De voorbije weken zijn geen bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor het bouwplan op de plek van de leegstaande Nivo-garage. Het college van B. en W. neemt een optie op de aankoop van anderhalve meter grond om het vroegere Binnendommeltje in ere te herstellen.

Begin dit jaar verkocht woonstichting Sint-Joseph het voormalige garagebedrijf en liet daarmee het plan varen om op deze plek appartementen te realiseren. Paul van Heeswijk uit Schijndel kocht het perceel om er twee herenhuizen te kunnen realiseren. In één daarvan gaat hij zelf wonen, het andere wordt verkocht. Het college besloot dinsdag het voorstel te agenderen voor de laatste raadsvergadering van dit jaar; die wordt gehouden op dinsdag 15 december.

De eigenaar van het perceel is volgens wethouder Peter van de Wiel bereid een strookje grond te verkopen aan de gemeente. Die wil er het in de jaren dertig van de vorige eeuw gedempte Binnendommeltje kan herstellen. De Binnendommel was een middeleeuws stelsel van kanaaltjes dat als openbaar riool werd gebruikt. Een plan voor herstel daarvoor ligt al jaren op de plank in het gemeentehuis.

Lees meer in Brabants Centrum van 26 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 1 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 1 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 2 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 4 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 19 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 21 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd gisteren