De wethouders Eric van den Broek (zittend) en Herman van Wanrooij ondervonden aan den lijve hoe hobbelig de herbestrating van het smalle deel van de Burgakker is. Rechts bezwaarmaakster Ineke Platel met hulphond Lot. (Foto: Albert Stolwijk).
De wethouders Eric van den Broek (zittend) en Herman van Wanrooij ondervonden aan den lijve hoe hobbelig de herbestrating van het smalle deel van de Burgakker is. Rechts bezwaarmaakster Ineke Platel met hulphond Lot. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgakker krijgt óók afgevlakte keien

Algemeen

Rolstoelers Ineke Platel en Jetty Buiks zijn dolblij. Het gemeentebestuur heeft hen vandaag, dinsdagmiddag 10 november beloofd de hobbelige kinderkopjes in het smalle deel van de Burgakker te vervangen door afgevlakte exemplaren zoals sinds kort ook op de kruising van de Rechterstraat en de Kruisstraat liggen. De kosten? Zeker 30.000 euro. 

Platel en Buiks trillen zowat uit hun rolstoel als ze vanuit de Rechterstraat over de zwarte kinderkopjes naar de bibliotheek aan de Burgakker rijden. Maar zij niet alleen. Ook centrumwethouder Eric van den Broek ervaart aan den lijve hoe het voelt. ,,Mijn ruggengraat trilt nog na...", vertelt hij als zijn collega Herman van Wanrooij, die als duwer fungeert, de rolstoel even parkeert. 

Een dag eerder hebben de twee gemeentebestuurders met enkele ambtenaren een kijkje genomen. ,,En de kritiek van passanten was niet van de lucht. Het werd ons al snel duidelijk dat dit moet veranderen", meldt Van Wanrooij. In de gemeenteraad wordt het aanpassingsplan vanavond nader toegelicht. Oppositiepartij Balans had om maatregelen gevraagd, nadat vorig week via ingezonden brieven en andere reacties de kritiek op de hobbelkeien losbarstte.  

 De bezwaarmakers vertellen in hun nopjes te zijn dat hun kritiek serieus is genomen.  

De wethouders Eric van den Broek (zittend) en duwer Herman van Wanrooij ondervonden aan den lijve hoe hobbelig de Burgakker is sinds de herbestrating.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 1 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 8 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 9 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 22 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen gisteren
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren