Afbeelding

Bevrijdingsvuur arriveert in Boxtel

Algemeen

Een spontaan applaus en heel veel warme felicitaties. Dat was de beloning voor de 34 Marvel-leden die dinsdagochtend om 11.45 uur Boxtel binnenliepen met het bevrijdingsvuur. In estafette voltooiden zij een tocht van 85 kilometer die klokslag middernacht was begonnen in 'bevrijdingsstad' Wageningen.

Peter van de Ven verwelkomde de lopers. ,,Een geweldige prestatie", sprak hij namens Boxtel Vooruit en het gemeentebestuur. ,,Geniet van de verdiende lunch. Vanavond, tijdens het bevrijdingsconcert in de Heilig Hartkerk wacht jullie een nog veel groter onthaal."

Liefst 5.000 atleten van 200 atletiekverenigingen uit heel Nederland kwamen in de nacht van maandag op dinsdag bijeen in Wageningen. Allemaal ontstaken zij hun eigen fakkel en liepen daarmee naar hun eigen gemeente. Onder hen de delegatie van de Boxtelse vereniging Marvel. ,,De sfeer onderweg was fantastisch", hijgt Marvel-loper Bas van der Burgt, vlak nadat hij in de kantine het Boxtelse bevrijdingsvuur heeft overgezet op een stevige kaars. ,,We liepen in estafettegroepjes van drie tot vijf personen, en dat ging prima. Van regen en kou hadden we weinig last, we straalden onderling genoeg warmte uit." Bas liep voor de eerste keer mee en dat werd voor hem een bijzondere ervaring: ,,Het gevoel dat je door Nederland loopt met het symbool van vrijheid in je hand. Dan begin je pas te beseffen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is."

Dinsdagavond 5 mei zijn de Marvel-lopers met het bevrijdingsvuur present bij aanvang van het bevrijdingsconcert van de twee Boxtelse harmonieën, aanvang 19.15 uur in de Heilig Hartkerk (toegang gratis). Daar wordt een grote toorts ontstoken. (foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29