Afbeelding

Afscheid van 'witte woningen'

Algemeen

Halverwege 2015 besloot woonstichting Sint-Joseph dat de 45 witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat plaats moesten maken voor nieuwbouw. Maandag werd het officiële startsein gegeven: Berdine van de Laak van de bewonerscommissie en Jet Harmeling, die er met 31 jaar het langst heeft gewoond, namen plaats in een sloopkraan om het eerste huis af te breken. Voor alle voormalig bewoners is een nieuwe woning gevonden. Zij hebben het eerste recht op terugkeer naar de nieuwe woningen. 

De sloop van de 45 huizen neemt ongeveer zes weken in beslag. De woonstichting verwacht dat na de zomervakantie gestart kan worden met de bouw van 23 grondgebonden woningen en acht appartementen waarvoor de witte woningen plaatsmaken. Aannemer BAM draagt zorg voor de bouw van de huizen, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd. 

Lees meer over de sloop van de witte woningen in de digitale editie van Brabants Centrum van dinsdag 6 februari en de papieren editie van donderdag 8 februari. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 47 minuten geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 4 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 23 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00