Afbeelding

Activiteiten op Tweede Paasdag

Algemeen

Speuren naar paaseieren, struinen langs kraampjes op de Boeremèrt of kilometers hardlopen: in de gemeente Boxtel vinden op Tweede Paasdag allerlei activiteiten plaats. 

Liempde maakt zich op voor de 44e editie van de Boeremèrt. Van toneel tot 'boerenkost' en van demonstraties tot muziek: rondom het Raadhuisplein is van alles te beleven. Nieuw zijn de ludieke wandelingen die komisch duo Lelle & Belle houdt met Kèk Liemt-voorzitter Arnold van den Broek. Zo worden er volop 'selfies' gemaakt. Deze wandelingen starten om 12.30, 13.30 en 15.00 uur bij de trap van het oude raadhuis. De Boeremèrt is toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur.

Op verschillende plekken is het mogelijk om te zoeken naar paaseieren, zoals in de Geitenwei in de wijk Selissenwal vanaf 10.00 uur. Kinderen tot en met 10 jaar uit Esch kunnen om 11.30 uur terecht bij Jos en Desiree Timmermans aan de Witvensedijk 2B in Esch. Oertijdmuseum De Groene Poort organiseert tot en met maandag 28 maart een speurtocht in het kader van Pasen. Er wordt uiteraard gezocht naar paaseieren. Kinderen kunnen met hun smartphone tijdens openingstijden deelnemen aan het spel en daarbij leuke prijzen winnen. Kinderboerderij Boxtel is op Tweede Paasdag van 14.00 tot 16.00 uur open. De jeugd kan onder meer deelnemen aan de prijsvraag 'eieren raden'.

In Boxtel staat op Tweede Paasdag de veertigste editie van de Paasloop van AV Marvel op het programma. Jong en oud kan deelnemen aan het sportieve evenement. Om 10.00 uur start de Rabo Kidsrun, een loopwedstrijd voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3 over 1 kilometer. Een halfuur later staat de wegwedstrijd voor wedstrijdatleten en recreanten op het programma. Na-inschrijven is op de dag zelf mogelijk in het clubgebouw van Marvel in sportpark Den Wielakker aan de Voetboog in Boxtel. Meer informatie: www.avmarvel.nl/paasloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 19 minuten geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 15 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 17 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 18 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 19 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 19 uur geleden