Afbeelding

Vogelweek: activiteiten in Liempde

Algemeen

Vogelbescherming Nederland heeft de tweede week van mei uitgeroepen tot Nationale Vogelweek. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Zo ook in Liempde, waar het publiek woensdag 10 en vrijdag 12 mei van 18.00 tot 21.00 uur welkom is in het nieuwe bezoekerscentrum aan de Hoevedreef 2 in de buurtschap Kasteren. Vooral voor kinderen valt er veel te zien en te beleven. De toegang is gratis.

Leden van de vogelwerkgroep, die onderdeel uitmaakt van Natuurwerkgroep Liempde, tonen zelfgemaakte foto's van vogels. Daarnaast zijn er films over vogels te bewonderen, staan er broedkasten voor uilen en andere vogels opgesteld en onder begeleiding kunnen kinderen uilenballen uitpluizen en onderzoeken van welke muizen- of vogelsoort ze botjes en schedeltjes aantreffen. Tenslotte staan telescopen opgesteld waarmee de broedende ooievaars in De Maai bekeken kunnen worden.

Om 19.00 uur gaat een wandeling door het Dommeldal van start, die ongeveer 1 uur duurt. Gidsen van de vogelwerkgroep geven uitleg over de vogels die onderweg worden gespot. Mensen wordt aangeraden stevig schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. Bij voldoende belangstelling start om 20.00 uur een tweede wandeling.

Neem voor meer informatie contact op met Natuurwerkgroep Liempde via e-mail: info@natuurwerkgroepliempde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 43 minuten geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 1 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 16 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 17 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 23 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren