Impressie van de repetitie van BOXtheater, dat op 11 maart de eerste van acht opvoeringen presenteert van 'Dichtbij'. (Foto: Sandra Engels, BOXtheater).
Impressie van de repetitie van BOXtheater, dat op 11 maart de eerste van acht opvoeringen presenteert van 'Dichtbij'. (Foto: Sandra Engels, BOXtheater).

Acht keer BOXtheater in Boxtel

Algemeen

De acteurs van BOXtheater leggen de laatste hand aan de voorstelling 'Dichtbij', die vanaf woensdag 11 maart liefst acht keer zal worden opgevoerd. Waar dat gaat gebeuren is zoals altijd een surprise.

'Dichtbij' wordt geregisseerd door Thomas van der Ham en is een stuk dat is gebaseerd op de voorstelling Avondrood, waarmee Het Werktheater eerder op de planken stond. Volgens Lieneke van Andel hebben de spelers van BOXtheater er met Van der Ham een eigen draai aan gegeven. ,,Het idee voor Dichtbij is van de regisseur die met onze spelers in gesprek is gegaan. We hebben heel wat avondjes gepraat en zijn zelf monologen gaan schrijven. Dat heeft geresulteerd in een voorstelling die een kleine twee uur zal duren."

Met 'Dichtbij' kiest BOXtheater voor een voorstelling die het publiek laat kennismaken met de bijzondere belevingswereld van de oudere medemens. ,,We hebben allemaal uitgebreid onderzocht hoe oudere mensen leven, praten en bewegen", vertelt de secretaris. ,,Natuurlijk hebben veel spelers een oudere vader of moeder, maar we zijn ook op bezoek gegaan in woonzorgcentra om met mensen te praten en echt te proeven hoe de belevingswereld van ouderen eruit ziet."

De voorstelling wordt gespeeld door Linda Brands, Frenk Breuer, Noortje Brussée, Robert Brussée, Marie-José van Hal, Joan van Houtum, Karin Nievelstein, Han Pijnenburg, Ronald Ruijssenaars, Caroline van de Sande en Tijn Zweegers. De speeldata zijn 11, 13, 14, 15, 26, 27, 28 en 29 maart. Bezoekers verzamelen om 20.00 uur bij grand café Rembrandt. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop bij Proeverij 't Goei Leven aan de Markt 26 in Boxtel en online via www.boxtheater.nl.

Lees meer over BOXtheater in Brabants Centrum van 26 februari en 5 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 6 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 7 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 8 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 10 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 10 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 12 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 14 uur geleden