Afbeelding

Aanhoudingen tijdens Boxtelse kermis (update)

Algemeen

UPDATE: De Boxtelse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier arrestaties moeten verrichtten tijdens de kermis. Inmiddels is ook een jonge vrouw uit Boxtel aangehouden voor mishandeling van een agente. Naar een tweede verdachte, die een glas tegen het hoofd van een agent gooide, is de politie nog op zoek.

Volgens omstanders brak er een vechtpartij uit op de Markt, nadat jeugd in de botsauto's elkaar sloeg met riemen. De politieagenten die vervolgens ingrepen kregen het zwaar te verduren en werden mishandeld door het aanwezige publiek. Een vrouwelijke agente werd geslagen en geschopt, terwijl ze haar collega's - die de vechtersbazen probeerden aan te houden - aan het afschermen was. En een mannelijke agent kreeg een vol glas bier tegen zijn hoofd aan.

Bij het inrekenen heeft de politie gebruik moeten maken van hun wapenstokken. Vervolgens zijn de verdachten, onder afscherming van andere agenten, richting de politiewagens vervoerd om daarna ingesloten te worden. De sfeer bleef grimmig en om die reden bleven extra eenheden paraat staan. De nacht verliep verder zonder incidenten. Ook zaterdagnacht verliep rustig.

Een jonge vrouw uit Boxtel is gisteravond op last van de Officier van Justitie aangehouden voor de mishandeling van de vrouwelijke agente. Degene die het glas gooide is nog zoek en krijgt de kans om zich vrijwillig te melden bij de politie. Het Boxtelse korps geeft aan dat wanneer de verdachte dit niet doet, deze thuis van zijn bed zal worden gelicht. Agenten en Openbaar Ministerie nemen geweld tegen hulpverleners zeer serieus en nemen deze kwestie dan ook hoog op.

In een bericht op haar Facebookpagina roep de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 7 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 52 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden