De Boxtelse basisschooljeugd was vrijdag sportief bezig in sportpark Den Wielakker tijdens de Koningsspelen. (Foto: Albert Stolwijk).
De Boxtelse basisschooljeugd was vrijdag sportief bezig in sportpark Den Wielakker tijdens de Koningsspelen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

872 kinderen sporten tijdens Koningsspelen

Algemeen

,,Winnen is niet belangrijk. Een leuke dag beleven: dát staat voorop", benadrukt Melissa Wartenberg (18). Zij begeleidde vandaag, samen met zeventig medeleerlingen van de opleiding Sport en Bewegen aan het Tilburgse ROC, liefst 872 kinderen tijdens de Koningsspelen in Den Wielakker. Op de velden van het Boxtelse sportpark werd volop gesport: van knotshockey tot voetbal en van ludieke handbalspellen tot rugby-oefeningen.

De dag werd feestelijk én actief geopend door sportwethouder Herman van Wanrooij. De honderden leerlingen dansten erop los op het liedje 'Okido' van Kinderen voor Kinderen en zongen uit volle borst mee. Daarna was het aanpoten geblazen voor de scholieren van de Prinses Amaliaschool, De Spelelier, De Vorsenpoel, De Beemden, Sint-Theresiaschool, De Maremak en de Angelaschool. Die waaierden in groepjes uit over de sportvelden om zichzelf uit te leven tijdens de verschillende spellen die Buurtsport Boxtel voor hen had uitgezet. Daarbij stonden respect hebben voor elkaar én sportiviteit voorop. ,,Maar een beetje competitie mag wel hoor, dat maakt het spannend", zei Melissa. 

Voor achtstegroepers was de Koningsspelen een welkome uitlaatklep. Die hadden vrijdag nét de landelijke eindtoets achter de rug. Jessie Vermeiren (11) van de Theresiaschool stond aan de kant van het kunstgrasveld op het terrein van RKSV Boxtel. Daar werd gehandbald. Donderdag legde zij het laatste deel van de Cito-toets af. ,,Die is gelukkig goed gegaan. Ik vind het lekker om me vandaag na de toets te kunnen uitleven op het sportveld."

Hockeyclub MEP greep de Koningsspelen aan om de hockeysport op een ludieke manier te promoten. Jeugdcoördinator Wibe Ophof zit tevens bij de vrijwillige brandweer en regelde een sloopauto. Daar mochten kinderen naar hartelust hockeyballen tegen aan slaan. ,,Ik denk dat vooral jongens dit leuk vinden. Bij MEP komen we nog een aantal jongens tekort bij de jeugdteams en het zou leuk zijn als ze zich naar aanleiding van dit spel aan zouden melden."

Lees het volledige verhaal inclusief foto's én filmpjes in de digitale editie van dinsdag 25 april. Ook in de papieren editie van woensdag 26 april verschijnt het complete verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 1 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 16 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 18 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 19 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 21 uur geleden
Van links naar rechts: Luc de Laat, Collin van Dijk, Cor van der Heijden, Hans de Reuver en Bas Raaimakers.
Judoka Collin van Dijk uit Liempde derde generatie met derde dan Sport 22 uur geleden
Logo
Wethouder Fred van Nistelrooij neemt de resultaten van de verkeersenquête in ontvangst uit handen Inger Klein (midden) en Sylvia Beerens.
Bewoners Kasteren zijn hardrijders beu Algemeen gisteren
De meterkast van een woning aan de Beukums vloog vannacht in brand.
Meterkast brandt uit in woning Beukums 112 gisteren