Afbeelding

45 banen weg bij Bosch Rexroth

Algemeen

In de cilinderfabriek van Bosch Rexroth verdwijnen volgend jaar 45 arbeidsplaatsen. Het is voor het eerst in het ruim zestigjarig bestaan van het Boxtelse bedrijf dat zo'n ingrijpende maatregel noodzakelijk is. Oorzaak? De aanhoudende crisis in de olie-industrie.

Dinsdag heeft algemeen directeur Ron van den Oetelaar een eerste gesprek met de vakbonden gehad over een sociaal plan. Gisteren is het personeel geïnformeerd. Doel is om de betrokken medewerkers, zowel in de fabriek als bij de ondersteunende diensten, een andere werkplek te bieden bij een van de andere vestigingen in de regio.

Bosch Rexroth is met 765 arbeidsplaatsen een van de grootste werkgevers én een paradepaardje op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk. Er worden onder meer enorme hydraulische cilinders gemaakt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 12 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 16 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 18 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 19 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59