Het binnenterrein van het gemeentehuis biedt vanaf eind 2017 plaats aan dertig auto's. Ook worden zes oplaadplekken voor elektrische auto's aangelegd. (Foto: Marc Cleutjens).
Het binnenterrein van het gemeentehuis biedt vanaf eind 2017 plaats aan dertig auto's. Ook worden zes oplaadplekken voor elektrische auto's aangelegd. (Foto: Marc Cleutjens).

30 parkeerplaatsen bij gemeentehuis

Algemeen

Het binnenterrein naast het gemeentehuis van Boxtel gaat plaats bieden aan dertig parkeerplaatsen. Ook komen er drie laadpalen waar in totaal zes elektrische auto's opgeladen kunnen worden; de plaatselijke firma Ecotap gaat deze aanleggen. De parkeerplaatsen vervangen de plekken die verdwijnen na de herinrichting van de Markt.

In samenspraak met ondernemers is besloten om vanuit het binnenterrein een doorgang te creëren naar het centrumgebied. Hiervoor maakt de toiletgroep op de begane grond van het gemeentehuis plaats voor het aanleggen van deze doorgang. Er vindt nog overleg plaats of deze doorgang ook buiten winkelopeningstijden opengesteld wordt. Het binnenterrein wordt eenrichtingsverkeer en zal bereikbaar zijn vanaf de Dr. Van Helvoortstraat, de uitrit komt aan de Rechterstraat.

Na de zomer wordt een aannemer geselecteerd. Het streven is om de herinrichting in het vierde kwartaal van 2017 te realiseren. In het centrum geldt nu een parkeerproef met een blauwe zone, die twee jaar duurt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de proef te beginnen, bij de start van de herinrichting van de Markt. Op verzoek van de raad, inwoners en ondernemers is deze proef naar voren gehaald. Parkeren op het binnenterrein valt om deze reden buiten de proef.

Bij de planvorming rondom het binnenterrein is uitvoerig onderzoek gedaan naar het behoud van zoveel mogelijk bomen. Desondanks worden er enkele bomen gerooid. Hiervoor worden echter nieuwe bomen aangeplant in het binnenterrein. Een aantal bomen worden verplaatst naar de omgeving van de vijver. Over de compensatie van het groen heeft overleg plaatsgevonden met Transitie Boxtel en de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 5 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 6 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 8 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 9 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 10 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 12 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30