Afbeelding
Foto: Peter de Koning

25 appartementen aan Albinonistraat

Algemeen

Kleine huishoudens en starters in Boxtel staan te springen om woningen. Die roep om woonruimte wordt de komende tien jaar - afgaande op prognoses van provincie Noord-Brabant - alleen maar groter. Reden genoeg om te bouwen, dus. Om aan die vraag tegemoet te komen, heeft woonstichting Sint-Joseph samen met de gemeente plannen voor een kleinschalig appartementencomplex aan de Albinonistraat.

Het leegstaande gebouw waar voorheen basisschool De Beemden was gevestigd, moet plaats maken voor sociale huurwoningen die zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. Jongeren komen in aanmerking, maar ook woningzoekenden van andere leeftijden.

Eerder stelde de gemeente Boxtel een woonvisie vast. Daarin formuleerde ze de ambitie om liefst 1.315 huizen te bouwen voor 2024. Daarvoor zijn uitbreidingslocaties zoals een perceel in de wijk Munsel-Selissen in beeld, maar er wordt nadrukkelijk ook gekeken naar zogeheten inbreidingslocaties. Het terrein van de voormalige De Beemden is daar een voorbeeld van. De bouw start op z'n vroegst in 2019. Omdat er een bestemming voor maatschappelijke doeleinden op de grond rust, moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd.

,,Ik ben blij toe dat we leegstaand vastgoed op deze manier kunnen transformeren", aldus wethouder Peter van de Wiel. De Albinonistraat was in 2016 al in beeld als inbreidingslocatie. Uiteindelijk bereikte de gemeente overeenstemming met Sint-Joseph, die het pand gaat ontwikkelen. Daarvoor heeft de woonstichting sKin Architects uit Boxtel in de arm genomen. Dat heeft een eerste concept getekend, waarop verscholen tussen de bomen een groen gebouw van drie woonlagen prijkt. De gevel wordt bekleed met beplanting. Ook is er aan extra parkeergelegenheid voor de bewoners gedacht. (Foto: Peter de Koning).

Lees meer over het wooncomplex in de papieren editie van donderdag 13 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 20 minuten geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 2 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 4 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 9 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03