14:41:55    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Mon 16 May 2016 09:20

16e Oldtimerdag in Liempde

Lettergrootte: A- A+

16e Oldtimerdag in Liempde

Tweede Pinksterdag biedt Liempde – daags na het succesvolle popfestival Limuscene – het decor aan de zestiende Brabantse Oldtimerdag. Terug in d'n Tèd Liemt rekent tussen 10.00 en 18.00 uur weer op veel deelnemers én bezoekers aan het nostalgische evenement.

Bromfietsen, klassiekers, oldtimers, motoren, solexen en tractoren: deze voertuigen zijn voor en na deelname aan de toertochten te bezichtigen in Liempde. De bekende Keistampersrit voor auto's en motoren, die dit jaar de 26e editie beleeft en een omvang heeft van zo'n tachtig kilometer, is gekoppeld aan de Oldtimerdag.

Bezoekers kijken dan ook hun ogen uit tijdens het evenement, dat een dag na muziekfestival Limuscene plaatsvindt. ,,De samenwerking met dit evenement is prima", meldt Paul Saris namens vereniging Terug in d'n Ted. ,,Zo blijven de kermisattracties een dag langer staan en kunnen we de grote tent, die op Eerste Pinksterdag voor optredens wordt gebruikt, een dag later inrichten met inschrijftafels."

Om de nostalgische sfeer te verhogen, is er op Tweede Pinksterdag volop muziek te horen. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd muziekgroep The Rocking Navigators te programmeren. De leden zorgen tussen de vertrek- en aankomsttijden van de diverse rubrieken auto's, motoren, tractoren, bromfietsen en solexen voor muzikaal spektakel.

De vertrektijden van de tractoren, oldtimers, motoren en klassiekers zijn respectievelijk 11.00, 12.45, 13.15 en 13.30 uur. Het startschot voor de bromfietsen en solexen klinkt om 11.00 en 12.15 uur. De voertuigen zijn te bezichtigen vooraf en na de ritten. (Foto: Gerard Schalkx).

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties