Afbeelding

'Tuinieren met plezier' in voedseltuin

Algemeen

,,Het loopt op rolletjes", glundert projectleider Theodoor van Leeuwen van stichting Voedseltuin Boxtel. ,,Over een paar weken kunnen we zelfs de eerste rucola oogsten." Onder de titel 'Tuinieren met plezier!' wordt dinsdag 16 mei een excursieavond in de voedseltuin gehouden. Iedereen is welkom.

De omheining is klaar, de plantjes groeien volop onder het afdekgaas, de beregeningsinstallatie werkt als een trein, er hangen hengels met kunstsperwers om 'groentedieven' te weren en er zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig om te helpen in de tuin. ,,Toch ben ik nog steeds op zoek naar enkele tuinbazen: mensen met groene vingers die een coördinerende rol willen vervullen in de voedseltuin", aldus Van Leeuwen. De oogst van Voedseltuin Boxtel is bedoeld voor cliënten van de Voedselbank.

Om ook de buitenwereld kennis te laten nemen van Voedseltuin Boxtel, organiseert Van Leeuwen dinsdag 16 mei een avond voor leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) en andere belangstellenden uit Boxtel en omgeving onder de titel 'Tuinieren met plezier!' Mensen zijn dinsdag 16 mei vanaf 19.00 uur welkom. Verzamelpunt is de ingang bij de parkeerplaats van terrein De Kleine Aarde aan Het Klaverblad. Mensen die meer informatie willen over Voedseltuin Boxtel, kunnen contact opnemen met Theodoor van Leeuwen via e-mailadres tvleeuwen@xs4all.nl of telefoonnummer 06-53 15 53 61.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 32 minuten geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 2 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden