11:32:19    vrijdag, 13 december 2019
brabants centrum logo
Sat 27 Oct 2018 10:41

't Verswinkeltje geeft feestelijke housewarming

Lettergrootte: A- A+

't Verswinkeltje geeft feestelijke housewarming

Op de foto: Op de plek waar voorheen 't Broodwinkeltje was gevestigd, hebben Elke de Raad en Anneke Klerkx-Groth delicatessenzaak 't Verswinkeltje geopend. (Foto: Daisy Renders).

Delicatessenzaak 't Verswinkeltje aan de Breukelsestraat 4, dat halverwege september zijn deuren voor het eerst opende, geeft vandaag, zaterdag 27 oktober een housewarming. Ondernemers Anneke Klerkx-Groth en Elke de Raad houden diverse proeverijen en bieden iedere klant iets lekkers. Bij hun start interviewde Brabants Centrum het ondernemersduo voor de krant van donderdag 20 september...

LINDA VAN DE WIEL

Een prachtig opgeschuurde houten vloer, kratten vol lekkers en een knus zithoekje. Anneke Klerkx-Groth (40) en Elke de Raad (34) willen in hun delicatessenzaak 't Verswinkeltje aan de Breukelsestraat een huiselijke sfeer creëren. Daarin is het tweetal geslaagd. ,,We willen dat klanten zich hier prettig en welkom voelen. Iets kopen hoeft niet, maar loop eens binnen, en bekijk onze producten. Wij zorgen voor de koffie…"

Zaterdag opende specialiteitenwinkel 't Verswinkeltje tijdens het evenement Breukelen Presenteert haar deuren. Anneke en Elke deden dit in stilte. Een officiële opening zal ook niet gaan plaatsvinden. ,,Een hoogdravende inwijding past niet bij ons. Wij geven op een later tijdstip een gemoedelijk housewarmingfeest voor iedereen die een kijkje wil komen nemen in onze winkel", stelt Elke.

Eigen winkel

De start van de winkel is voor Anneke een droom die uitkomt. ,,Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Verschillende ooms en tantes hebben bloemenzaken en mijn ouders waren voorheen eigenaars van de Reno Bar."

Tegenwoordig is de broer van Anneke daar uitbater en heet de horecazaak aan de Breukelsestraat 't Weekend. ,,Ik had de zaak graag over willen nemen, samen met mijn man. Omdat hij ook een eigen onderneming heeft, ging dit niet door. Maar toen 't Broodwinkeltje naar de overkant verhuisde en dit pand vrij kwam, besloot ik mijn baan bij 't Verswarenhuys in Schijndel op te zeggen en een eigen winkel te openen."

Elke vult aan: ,,Toen Anneke me vroeg samen een partnerschap aan te gaan, moest ik daar goed over nadenken. We kennen elkaar al vijfentwintig jaar en hebben eerder fijn samengewerkt. Mensen in mijn omgeving stimuleerden mij de stap te zetten." En dat deed de Boxtelse. ,,En hoewel we pas een dag open zijn geweest, weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Droom

Elke en Anneke staan achter alle producten die zij verkopen. Elke: ,,We proeven zoveel mogelijk en staan uiteraard ook open voor suggesties van klanten."

Naast verse producten als kazen, loempia's en E-nummervrij brood, verkoopt het duo ook pasta's, noten, toetjes en nog veel meer. ,,Alles wat we aanbieden is exclusief. Onze producten zijn heerlijk, waar mogelijk eerlijk én niet te koop in de supermarkt."

Hoewel het tweetal pas net haar deuren geopend heeft, zijn er volop ambities voor de toekomst. Anneke: ,,De ruimte hiernaast staat leeg. Ik droom ervan daar een lunchroom te beginnen." Een lachende Elke: ,,Mijn droom is het aannemen van personeel."

De housewarming past in zijn opzet bij 't Verswinkeltje. De housewarming is vandaag tot 17.00 uur. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Grote brand bij boerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. De brandweer is ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

>>

Fri 13 Dec 2019 10:40

Tien miljoen aan MDMA in huurbusje bij Liempde

Tien miljoen aan MDMA in huurbusje bij Liempde

Tien miljoen euro aan de drug MDMA werd dinsdagmiddag aan de rijksweg A2 bij Liempde aangetroffen. Dat maakt de politie vandaag bekend. Een... >>

Thu 12 Dec 2019 15:12

Centrummanager Boxtel stopt ermee

Centrummanager Boxtel stopt ermee

Berry Dankers legt per 1 februari zijn functie als centrummanager van Boxtel neer. Dat heeft hij gisteren, dinsdag 10 december aan het bestuur... >>

Wed 11 Dec 2019 11:50

Brand in schoorsteen Liempdsen Herd snel onder controle

Brand in schoorsteen Liempdsen Herd snel onder controle

Rookschade en wat gebarsten stucwerk. Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd komt genadig af van een ongelukkige brand die ontstond in de... >>

Tue 10 Dec 2019 17:19

Betrokkenheid van Boxtelaar bij dodelijk ongeval nog onbekend

Betrokkenheid van Boxtelaar bij dodelijk ongeval nog onbekend

Een 29-jarige man uit Veldhoven is overleden na een ongeval tussen twee bestelbussen in Tilburg. In het andere voertuig zat een 35-jarige... >>

Mon 09 Dec 2019 17:40

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding