Verkeerswethouder Herman van Wanrooij (tweede van links) en centrumwethouder Eric van den Broek (links) met tegenstanders van het toekomstige parkeerregime: Frank Scholman, Kamiel Schüller en Richard Strik. (Foto: Henk van Weert).
Verkeerswethouder Herman van Wanrooij (tweede van links) en centrumwethouder Eric van den Broek (links) met tegenstanders van het toekomstige parkeerregime: Frank Scholman, Kamiel Schüller en Richard Strik. (Foto: Henk van Weert).

'Signalen moeten we serieus nemen'

Algemeen

,,Als gemeentebestuur hebben wij de verantwoordelijkheid om signalen uit de samenleving serieus te nemen. Maar ik blijf voor 100 procent achter dit plan staan. Ik ben ervan overtuigd dat we dit nodig hebben voor een beter centrum." Zo reageerde verkeerswethouder Herman van Wanrooij maandagochtend op de protestactie van honderd tegenstanders van het nieuwe parkeerplan.  

,,Natuurlijk móet er iets gebeuren op het gebied van parkeren in hartje Boxtel. Maar het plan van gemeente is té grootschalig. Zet dit parkeerplan alsjeblieft in de ijskast om vervolgens samen een betere oplossing te vinden." Met die woorden vertolkte horecaondernemer Geert van de Wal de mening van zo'n honderd demonstranten die op kwamen dagen tijdens de ludieke actie van het comité Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee! 

Om halfelf togen de tegenstanders van het parkeerplan van de gemeente vanaf grand café Rembrandt naar het gemeentehuis aan de Markt. Daar was een uitvergrote plattegrond van het centrum neergelegd waarop alle deelnemers aan de protestactie een speelgoedautootje plaatsten. Op die manier wilden ze aantonen dat het nieuwe parkeerbeleid tot problemen gaat leiden. Met uitzondering van burgemeester Mark Buijs, die door familieomstandigheden was verhinderd, nam het voltallige college van B. en W.  een brief met vragen en aanbevelingen in ontvangst.  

Meer foto's op Facebook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 2 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen gisteren