Afbeelding

'Oude Munt' vindt 20 euro

Algemeen

Ruim 150 vrijwilligers gingen zaterdag in Boxtel en Liempde op pad om zwerfvuil op te ruimen. De animo om plantsoenen en bermen te ontdoen van afval op Nationale Opschoondag groeit jaarlijks en dat stemt wethouder Herman van Wanrooij tevreden. ,,Het helpt mee aan de doelstelling van B. en W. én de coalitie dat de gemeente over vijf jaar nog mooier is dan nu al het geval is."

Op het moment dat wethouder Van Wanrooij in het personeelsrestaurant van het gemeentehuis het startsein gaf voor de schoonmaakactie in de openbare ruimte, waren ruim tien leden van buurtvereniging De Oude Munt al een uur aan het werk. Gewapend met grijpstokken werd onder meer langs het Weikespad zwerfvuil opgeruimd. In een mum van tijd waren vijftien vuilniszakken gevuld. Bovendien werd het hout dat ooit de boomhut vormde in de buurtspeeltuin uit de sloot gevist. ,,Hangjeugd maakt helaas veel kapot in de buurt...", verzucht Cees van Bommel. 

Penningmeester Pieter van de Ven van de buurtvereniging kijkt na anderhalf uur ruimen met gemengde gevoelens naar het verzamelde afval. ,,Glaswerk, plastic, al dan niet gevulde condooms, wietzakjes. En veel, heel veel zakjes met hondendrollen", somt hij de 'buit' op. Oude munten waarnaar hun straten zijn vernoemd (Duit, Florijn, Statendaalder) hebben vuilprikkers niet gevonden. ,,Maar wel een bankbiljet van 20 euro. Dat gaat in de kas van de buurtvereniging", glundert Van de Ven. (Foto: Henk van Weert). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 17 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur gisteren
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46