Gedeputeerde Johan van den Hout gaf drie jaar geleden het startsein voor de renovatie van de boerderij aan de Barrierweg. Zaterdag is hij weer terug om het bezoekerscentrum te openen. (Foto: Peter de Koning).
Gedeputeerde Johan van den Hout gaf drie jaar geleden het startsein voor de renovatie van de boerderij aan de Barrierweg. Zaterdag is hij weer terug om het bezoekerscentrum te openen. (Foto: Peter de Koning).

'Liempde pakt Uit' met drie dagen feest

Algemeen

Liempde heeft er vanaf dit weekend officieel een bezoekerscentrum bij: D'n Liempdsen Herd wordt geopend voor het publiek. Reden voor de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) het driedaagse evenement 'Liempde pakt Uit' op poten te zetten. Vrijdag 6 oktober vond al een symposium plaats voor genodigden, zaterdag 7 oktober is een speciale opening voor de vrijwilligers en genodigden van D'n Liempdsen Herd en zondag 8 oktober is het publiek welkom in het bezoekerscentrum.

Zaterdag is de opening voor iedereen die betrokken was bij het mogelijk maken van D'n Liempdsen Herd. Meer dan tweehonderd vrijwilligers hielpen mee aan de restauratie. De boerderij is zaterdag feestelijk ingepakt met een groot lint. Om 15.00 uur knippen gedeputeerde Johan van den Hout en burgemeester Mark Buijs het lint door waarna genodigden een kijkje kunnen nemen.

De activiteiten op zondag starten om 12.00 uur met de opening van het ganzenbordspel op de kioskvloer door wethouder Peter van de Wiel. D'n Liempdsen Herd is de hele middag geopend. Achter de monumentale boerderij is een feesttent opgezet. Daar wordt onder meer een taart van enkele vierkante meters groot aangesneden. Zolang de voorraad strekt is er voor iedere bezoeker een gratis punt. Bovendien helpen veel Liempdse verenigingen en muziekgroepen diverse activiteiten te ontplooien in het dorp; door het gebied is een wandelroute uitgezet langs diverse SPPiLL-projecten waar van alles te doen en te proeven is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 2 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 17 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 18 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 21 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport 22 apr, 08:07