Richard Termeer, actief lid van de Fietsersbond, gaf vandaag fietsadvies aan Boxtelaren.
Richard Termeer, actief lid van de Fietsersbond, gaf vandaag fietsadvies aan Boxtelaren. Lonneke Hoondert

'Laat de e-bike maar wat vaker staan'

Algemeen

,,Laat de e-bike wat vaker staan", adviseert fietsambassadeur Richard Termeer van de Fietsersbond aan Jacqueline Boleij die zojuist heeft ingevuld hoeveel kilometer ze vorige week heeft gefietst. Boxtelaren konden vanochtend op de Markt terecht voor een persoonlijk advies bij het fietsloket in het kader van de actie 'Boxtel Trapt Los', waarin de gemeente probeert 50-plussers te stimuleren om meer te fietsen.

De gemeente Boxtel lanceerde gisteren in samenwerking met werkgroep Lokale Agenda 21, de Fietsersbond en mediapartner Brabants Centrum het project 'Boxtel Trapt Los'. DTV Consultants uit Breda voert de actie uit. Voor relatief korte ritjes, bijvoorbeeld naar het centrum, de sport- of hobbyclub en eventueel het werk, kan de auto best blijven staan, zo is de gedachte. Vandaag stond verkeerswethouder Herman van Wanrooij met een delegatie fietsambassadeurs op de Markt om Boxtelaren over te halen mee te doen aan de actie. Dát lukte best aardig, maar het waren vooralsnog de échte fietsliefhebbers die bij het fietsloket advies kwamen inwinnen. Boleij: ,,De afgelopen twee weken hebben mijn man en ik tijdens onze vakantie 400 kilometer gefietst. Ik leg die afstanden wel af met de e-bike. Als ik in het dorp moet zijn pak ik mijn gewone fiets." Ook bij Sjak Doms was er weinig ruimte voor verbetering. ,,Ik wil zo lang mogelijk op mijn gewone fiets zoveel mogelijk kilometers maken. Ik gebruik zelden mijn auto." Termeer kon hem slechts één passend advies geven: ,,Ga vooral zo door!". 

Fietsapp

In de fietsloketten kunnen belangstellenden voor de actie zich aanmelden. Daar krijgen ze een persoonlijk fietsadvies. Dat advies wordt opgesteld aan de hand van gegevens die worden geïnventariseerd: hoe reist iemand, welke ritten en wat zou je op de fiets kunnen doen. Via de app TripZoom die is te downloaden op de smartphone worden de fietsritten vervolgens geregistreerd. Door deze registratie te vergelijken met het uitgebrachte fietsadvies, wordt duidelijk of de uitdaging wordt gehaald. De actie duurt tot en met 30 juni.

Komende fietsloketten

De fietsloketten zijn op vijf verschillende dagen te bezoeken. Morgen wordt de tweede editie georganiseerd in rijwielhandel Jack Leijten Bike Totaal (Stationsstraat). Donderdag 26 mei is het fietsloket geopend in het in maart geopende Hobbycentrum voor senioren aan de Baroniestraat. Zaterdag 28 mei kunnen mensen zich aanmelden bij Denra Scooters en Fietsen aan de Boxtelseweg in Liempde. Het laatste fietsloket is zondag 19 juni bij Jack Leijten als de Ster ZLM in Boxtel finisht. Onder de deelnemers die hun sportieve fietsprestaties aanzienlijk verbeteren en veel ritten en/of kilometers maken, worden waardebonnen verloot ter waarde van honderd euro. Die zijn niet alleen te verzilveren bij Jack Leijten en Denra, maar ook bij Fysio-Team, Brabant Sports en Tiga Health & Beauty.

Lees het complete artikel in de editie van donderdag 26 mei. 

(Foto: Lonneke Hoondert).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 6 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 13 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 14 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 15 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46