Afbeelding

'Korenmolen' in trek bij Boxtels bedrijfsleven

Algemeen

Waar de belangstelling voor de kavels in de spoorzone aan de Van Salmstraat nog altijd teleurstellend is, is aan de Korenmolen volop bedrijvigheid waarneembaar. Het vroegere terrein van farmaciebedrijf BioMérieux tussen Boseind en de Keulsebaan wordt op grote schaal herontwikkeld en gaat plaats bieden aan meerdere bedrijven. Twee-derde van de bedrijfskavels is inmiddels verkocht.

De Boxtelse welstandscommissie boog zich deze week over een ambitieus bouwplan van Mediq, een van oorsprong farmaceutische groothandel die opereert in de zorgsector en actief is in veertien landen. Mediq heeft ook tweehonderd eigen apotheken en driehonderd zogeheten partnerapotheken. Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg legde een plan op tafel dat voorziet in een groot bedrijfspand met kantoor aan de straat Korenmolen. Dat is de weg die vanaf de rotonde bij VDL Technics aan de Keulsebaan richting Boseind voert. De welstandscommissie stemde in met het bouwplan. Volgens makelaar Saris is momenteel nog zo'n drie hectaren van het terrein beschikbaar voor bedrijfsontwikkeling. Saris noemt de locatie aantrekkelijk vanwege de ligging dichtbij de Keulsebaan en de A2.

Extra attractief is het plan om nabij de rotonde bij VDL Technics aan de Keulsebaan een zogeheten businesspoint te realiseren. Het businesspoint is niet alleen een plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en zakelijke afspraken kunnen plannen, maar ook een hapje kunnen eten of zelfs overnachten.

Lees het complete artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 7 juli. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 6 minuten geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 15 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 17 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 18 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 19 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 19 uur geleden