Wethouder Herman van Wanrooij is blij met de actiegroep Bar & Boos. Hij zei gistermiddag altijd verbaasd te zijn geweest over de afwachtende houding van de buurt. ,,Met dit protest geven jullie een prima signaal af.
Wethouder Herman van Wanrooij is blij met de actiegroep Bar & Boos. Hij zei gistermiddag altijd verbaasd te zijn geweest over de afwachtende houding van de buurt. ,,Met dit protest geven jullie een prima signaal af." (Foto's: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert.

'Het verkeer is hier bar en wij zijn boos'

Algemeen

Elke avond tijdens de spits is het een drukte van belang op de enige doorgaande oost/west-verbinding in de gemeente Boxtel. De bewoners van de Baroniestraat, Mgr. Wilmerstraat, Vicaris Van Alphenlaan en een deel van de Breukelsestraat zijn dat meer dan beu. Gisteren overhandigde de actiegroep Bar & Boos aan het einde van de middag een petitie aan verkeerswethouder Herman van Wanrooij. ,,Er móet wat gebeuren. De emmer is vol."

Terwijl de auto's in een lange en langzame sliert over het asfalt voortsukkelen, komen voor Sint-Ursula ruim twintig buurtbewoners samen. In hun petitie roepen ze het gemeentebestuur op om maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in hun straten verbeteren. Dagelijks rijden zo'n achtduizend voertuigen door de relatief smalle Baroniestraat. ,,Maak er maar een 30-kilometerzone van", zegt woordvoerder Pierre van den Oord.

MORRELEN AAN MOVE '31?

Wethouder Van Wanrooij grinnikt en kijkt naar autofile vol uitlaatgassen die aan het gezelschap voorbijtrekt: ,,Volgens mij wordt er op deze route gemiddeld niet veel harder dan dertig kilometer per uur gereden, hoor." Ondanks zijn grapje benadrukt Van Wanrooij dat hij de problemen niet wil bagatelliseren. Sterker nog, hij is blij met het protest van de de actiegroep. ,,Meestal worden handtekeningen aangeboden aan een bestuurder die niet wil. Dat is bij mij echter niet het geval." Hij belooft op korte termijn met de buurt aan tafel te schuiven voor informeel overleg.

De wethouder zegt te blijven geloven in de oplossingen die worden aangedragen in verkeersplan Move '31. ,,Toch neem ik jullie handtekeningen graag in ontvangst. Maar eigenlijk moet je in de ovale ruimte van het gemeentehuis zijn", geeft hij zijn toehoorders mee. De wethouder refereert daarmee aan de oproep die sommige fracties in de raadzaal hebben laten horen naar aanleiding van de stikstofdiscussie en de daaruit voortvloeiende vertragingen voor de Boxtelse verkeersplannen. Die willen terug naar de tekentafel en opnieuw beginnen.

Morrelen aan Move '31 ziet Van Wanrooij niet zitten: ,,Deze week zat ik met de provincie, het ministerie en ProRail aan tafel en alle partijen willen de afgesproken maatregelen voor PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, waaruit Move '31 voortvloeit - red.) uitvoeren."

Wethouder Herman van Wanrooij is blij met de actiegroep Bar & Boos. Hij zei gistermiddag altijd verbaasd te zijn geweest over de afwachtende houding van de buurt. ,,Met dit protest geven jullie een prima signaal af.
Wethouder Herman van Wanrooij is blij met de actiegroep Bar & Boos. Hij zei gistermiddag altijd verbaasd te zijn geweest over de afwachtende houding van de buurt. ,,Met dit protest geven jullie een prima signaal af.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 13 uur geleden
Logo
De Proeftuin van Lionsclub Belles Amies trok zondag honderden bezoekers naar de tuin van vakschool SintLucas.
Proeftuin trekt kleine duizend bezoekers Cultuur 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opbrengst oud papier fors lager door lage prijzen Algemeen 15 uur geleden
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia Sport 17 uur geleden
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper Sport 18 uur geleden
Ad Dekker is trots op zijn benoeming als ambassadeur van de taekwondosport en zijn opname in de Hall of Fame.
Ad Dekker opgenomen in Martial Arts Hall Of Fame Sport 18 uur geleden
Uitsnede archieffoto van eerdere wedstrijd tussen MEP en Etten-Leur.
Hockeymannen MEP kunnen de titel ruiken Sport 18 uur geleden
De Dino van Boxtel doet mee aan Alpe d'Huzes! Zogenaamd dan. Een groepje vrijwilligers houdt een ludieke inzamelingsactie voor het goede doel met de Styracosaurus die op rotonde La Salle staat.
What's Up, Dino van Boxtel? Cultuur 19 uur geleden