Afbeelding

'Daadkracht vereist voor toekomst Boxtel'

Algemeen

Door een technische fout is het hoofdredactioneel commentaar in Brabants Centrum van 26 maart over de detailhandels- en horecavisie in Boxtel niet helemaal gepubliceerd. Hierbij de complete versie.

Boxtel moet een week langer wachten op het finale raadsbesluit over de veelbesproken detailhandels- en horecavisie. Een onvoorstelbare fout van de ambtelijke organisatie van de gemeente Boxtel heeft ertoe geleid dat de 23 raadsleden bij de voorbereiding van het debat op dinsdagavond over de verkeerde documenten beschikten. Een oude versie van de visie werd in het digitale vergadersysteem gezet, waar dat een geactualiseerde versie had moeten zijn.

Het besluit om de raadsvergadering te verdagen is gerechtvaardigd omdat een volksvertegenwoordiging uitsluitend knopen kan én mag doorhakken als ze over de juiste informatie beschikt. Bovendien zou wethouder Eric van den Broek in grote problemen zijn gekomen als tijdens of na het debat duidelijk was geworden dat een incorrect document was voorgelegd. Een politieke zonde.

Dat het gemeentebestuur heeft aangegeven dat het digitale vergadersysteem verbeterd móet en dit soort fouten niet meer gemaakt mag worden, is een eufemisme. Het is onvoorstelbaar dat juist bij de behandeling van zo'n cruciaal document geblunderd wordt. De detailhandels- en horecavisie is een van de zwaarste dossiers in deze bestuursperiode; besluitvorming daarover kan verstrekkende gevolgen hebben voor ondernemers en bewoners van het centrum én de wijkwinkelcentra Selissenwal, Oosterhof alsmede de kern Liempde. Dan is zorgvuldigheid geboden.

Uitstel betekent gelukkig geen afstel en dinsdag 31 maart buigt de gemeenteraad zich alsnog over de visie. De publieke tribune zal dan volstromen met inwoners die willen weten welke koers Boxtel gaat varen. Boze tongen beweerden deze week dat de fout bewust zou zijn gemaakt, zodat in het gemeentehuis meer tijd ontstond om de visie door de raad te manoeuvreren. Daarvan is geen sprake, zo wordt benadrukt.

En dat is heel aannemelijk omdat geen enkele organisatie op deze manier door het stof wil gaan. Ingewijden lieten doorschemeren dat het deze week op de werkvloer in het gemeentehuis heeft gedonderd en gebliksemd. Hopelijk is op alle fronten ook inspiratie gevonden om positieve energie te steken in een debat over een visie waaraan jaren is gewerkt. Dit werkstuk kan Boxtel vooruit brengen, maar dan is daadkracht vereist. Dat een raadsbesluit dan een weekje later genomen wordt, is ineens bijzaak...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden