Spelen, liefhebben, verbinden, vermaken, kritisch houden; op de etalage van Brabants Centrum is te lezen wat we doen en waar we voor staan. Als stichting én als onafhankelijke journalistieke krant. (Foto: Henk van der Zee).
Spelen, liefhebben, verbinden, vermaken, kritisch houden; op de etalage van Brabants Centrum is te lezen wat we doen en waar we voor staan. Als stichting én als onafhankelijke journalistieke krant. (Foto: Henk van der Zee). Foto: Henk van der Zee

'Brabants Centrum steeds zichtbaarder '

Algemeen

De etalage van het redactiekantoor van Brabants Centrum (BC) aan de Prins Bernhardstraat heeft sinds kort een nieuw uiterlijk. ,,Hiermee willen wij beter in beeld brengen waar we als stichting al 73 jaar voor staan. Natuurlijk zijn wij sinds 1944 het 'Boxtels krantje', maar het nieuwsblad is slechts een middel waarmee we onze dorpen belangeloos ondersteunen...", zegt BC-directeur Henk van der Zee. 

Stichting Brabants Centrum bood afgelopen jaar, net als alle jaren daarvoor, haar steun aan allerlei lokale initiatieven. Zo kon muziektheater Witte Geit op hulp rekenen; de stichting regelde vijf hoofdsponsors zodat er voldoende budget was en via de krant werd de kaartverkoop onder de aandacht gebracht. Van der Zee: ,,Dit is slechts een van de vele voorbeelden: Tourspel Liempde helpen we om meer voor de goede doelen op te halen. Maar ook onze medewerking aan Boxtel Zingt, spaarsysteem Boxtelaartjes, Maestro, Kunst en Cultuurweek, Boxtel on Ice, Bockesprongen, Bazaar Boxtel en turnvereniging Tabitta zijn voorbeelden die écht ons bestaansrecht laten zien."

Het is slechts een fractie van wat Brabants Centrum al decennia doet. En dat maakt de stichting allemaal mogelijk dankzij haar leden. ,,Met de lidmaatschappen van 50 euro ondersteunen we lokale initiatieven om het leven in onze dorpen nog leuker te maken. En we brengen wekelijks twee kranten naar de mensen toe, waarin alles staat over onze dorpen", aldus de BC-directeur.

De ontwerpen op de etalageramen illustreren de thema's die de stichting behandelt. ,,Zo verbinden we, vermaken we, controleren we de machten kritisch en laten we zien waarom het fijn wonen is in onze dorpen. Dat doen we niet om onszelf op de borst te kloppen, maar om te laten zien waar we voor staan en wat we met de steun van onze leden doen. Daarvoor bedanken we hen ook van harte en we hopen dit alles in de toekomst mogelijk te blijven maken", zegt Van der Zee.

Hij vervolgt: ,,Wie wel de kranten leest maar nog geen lid is, kan een lidmaatschap aanvragen via www.brabantscentrum.nl/abonnee zodat we nóg meer kunnen betekenen voor onze dorpen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 18 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 19 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00