De rockopera Jesus Christ Superstar beleeft op de Boxtelse gemeentewerf een eigentijdse opvoering. (Foto's: Hans van Doorn).
De rockopera Jesus Christ Superstar beleeft op de Boxtelse gemeentewerf een eigentijdse opvoering. (Foto's: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Geslaagde generale 'Jesus Christ'

Algemeen

Diverse leden van stichting Brabants Centrum melden gisteravond een prachtige uitvoering te hebben beleefd van de rockopera Jesus Christ Superstar. Ze woonden exclusief de generale repetitie op de gemeentewerf aan de Mijlstraat. De première vanavond, vrijdag 23 maart en de twee andere uitvoeringen komend weekeinde zijn uitverkocht.  

De voorstelling vindt plaats in de hal van de gemeentewerf, die extra verwarmd wordt. ,,Let op: dit is niet de milieustraat", aldus Femke Lagerweij van de organisatie. ,,Mensen kunnen de locatie bereiken via de Mijlstraat. We geven de route aan met bordjes." Nabij de werf zijn parkeerplaatsen, bezoekers kunnen hiervoor de aanwijzingen van verkeersregelaars volgen. ,,We hopen wel dat zoveel mogelijk mensen met de fiets komen", aldus Lagerweij. ,,Hiervoor zijn voldoende stallingsmogelijkheden aanwezig."

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart gaan de deuren van de zaal open om 19.30 uur. De toegang tot het buitenterrein opent een halfuur eerder. Er is dan de mogelijkheid om een kop koffie of thee te nuttigen. Om 20.15 uur start Jesus Christ Superstar. Na aanvang van de musical wordt niemand meer toegelaten, dus bezoekers wordt gevraagd om op tijd te zijn. De laatste voorstelling vindt plaats op zondag 25 maart om 15.00 uur. Het buitenterrein opent dan om 13.45 uur.

Mensen nemen plaats op een houten, oplopende tribune die goed zicht op de speelvloer bieden. De stoelen zijn niet genummerd, vrijwilligers zien erop toe dat iedereen een plaats krijgt toegewezen. Iedereen wordt vooraf gevraagd zijn jas in de bewaakte garderobe op te hangen. De kosten bedragen 1 euro, die bij voorkeur gepast betaald dienst te worden. Er is in de pauze en na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Pinnen is echter niet mogelijk. Sjef Engelbart luistert de 'nazit' op met muziek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 5 minuten geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 2 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 5 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 6 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 21 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 21 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 23 uur geleden